20.09.2011. / 13:47

Autor: Hina

Čačić bi trebao razmisliti o karijeri

Ministar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković danas je rekao da je optužba u Mađarskoj protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića vrlo ozbiljna jer su u prometnoj nesreći dvije osobe smrtno stradale te kako bi, što se političke odgovornosti tiče, svaki političar koji je suočen s tako teškom optužbom itekako trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri.

Dražen BošnjakovićDražen BošnjakovićMinistar pravosuđa RH Dražen Bošnjaković danas je rekao da je optužba u Mađarskoj protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića vrlo ozbiljna jer su u prometnoj nesreći dvije osobe smrtno stradale te kako bi, što se političke odgovornosti tiče, svaki političar koji je suočen s tako teškom optužbom itekako trebao razmisliti o svojoj političkoj karijeri.

Danas je na Županijskom sudu u mađarskom gradu Kapošvaru počelo suđenje predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću, optuženom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama. Čačić je 8. siječnja 2010. automobilom naletio na Škodu Fabiju kojom je upravljala 58-godišnja Katalin Lipták. U automobilu je bila njezina majka, 81-godišnja Erzsebet i 60-godišnji suprug Gyoergy koji su preminuli od teških ozljeda.

Odgovarajući na novinarski upit kako komentira suđenje Čačiću, Bošnjaković je rekao kako mu se čini da mediji nemaju jednak tretman suđenja Čačiću i "onoga što se dešava kod jednog drugog osumnjičenika, gdje se postupak vodi u Hrvatskoj", potvrdivši da misli na suđenje Tomi Horvatinčiću. Napomenuvši da se suđenje odvija u Mađarskoj te da ne želi ulaziti u pojedinosti jer je postupak u tijeku, Bošnjaković je rekao da je Republika Hrvatska pružila međunarodnu pravnu pomoć koju je obvezna pružiti.

Na novinarsko pitanje mogu li se ubrzati radni sporovi na sudovima te kada će se riješiti spor koji su pokrenule radnice "Kamenskog", Bošnjaković je rekao da će se s 1. siječnja 2012. osnovati Općinski radni sud u Zagrebu koji će pridonijeti bržem rješavanju takvih sporova, jer je više od polovice njih u Zagrebu.

Dodao je kako u slučaju radnica "Kamenskog" ne zna kojom će to dinamikom ići jer je to stvar složenosti predmeta i dokaza koje je potrebno provesti. Bošnjaković je rekao i kako o tom pitanju najviše znaju u Državnom odvjetništvu RH u kojem postupaju najbrže što mogu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
9/9/11

obdareni, 20.09.11. 15:39

jedino jos u Hrvatskoj neupitno utvrdjeni ubojica moze postat potpredsjednik Vlade.


registracija
16/6/10

nosonja, 20.09.11. 17:42

...pa i Jaca je je ubila onoga čovjeka kojemu je OTELA stan!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 20.09.11. 17:43

...a glede karijere,mislim da su i tebi odbrojani dani bošnjakoviću...


registracija
5/3/10

starimudrac, 20.09.11. 21:36

ministre, svatko može komentirati slučaj osim ministra pravosuđa. ne možeš ti utjecati na mađarske sudce, ali niti ne pokušavaš. tebi je cilj domaći sud uvjeriti da bi tomo horvatinčić trebao proći kao i čačić, a s druge strane nama biračima poručuješ da ne glasamo za kukuriku koaliciju jer nas budu gazili bez kazne. inaće, nisu isti. tomo je pobjegao a da nije ni pogledao što je s talijanima, prije te nesreće imao je još dvije sa žrtvama i svaki put se izvukao. a i tada nije žrtvama pomogao. čačić? ovo mu je prva nesreća, nije pobjegao, i što je najvažnije nije u domeni hrvatskog pravosuđa.


registracija
11/1/10

fluid, 20.09.11. 23:47

Bošnjaković-lutak na koncu ! HDZ je zločinačka organizacija zbog koje je,usljed činjenja ratnog zločina profiterstva,mrtvo jako puno osoba u Hrvatskoj.Prometno kazneno djelo je 99 % iz nehata.HDZ je pljačku vršio svjesno i sa namjerom.Misliš Bošnjakoviću da te pripadnost kolektivu krije od odgovornosti?Čudno ste vi pravo studirali!Gdje vam se izgubio moral i odgovornost,neću te nazvati gospodine Boišnjakoviću ?!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika