20.09.2011. / 14:26

Autor: Hina

Holding: Suspendirano troje djelatnika Vodoopskrbe i odvodnje zbog sumnje na mito

Troje djelatnika podružnice Vodoopskrba i odvodnja privremeno je udaljeno s posla zbog osnovane sumnje da su počinili osobito teške povrede iz radnog odnosa te da su u počinili djela kojim je nanesena materijalna šteta i narušen ugled Zagrebačkog holdinga. Mjere suspenzije izrečene su kako bi se spriječio njihov utjecaj na tijek istrage, priopćeno je danas iz Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog Holdinga.

Ivo ČovićIvo ČovićTroje djelatnika podružnice Vodoopskrba i odvodnja privremeno je udaljeno s posla zbog osnovane sumnje da su počinili osobito teške povrede iz radnog odnosa te da su u počinili djela kojim je nanesena materijalna šteta i narušen ugled Zagrebačkog holdinga. Mjere suspenzije izrečene su kako bi se spriječio njihov utjecaj na tijek istrage, priopćeno je danas iz Službe korporativnih komunikacija Zagrebačkog Holdinga.

Istovremeno s donošenjem te Odluke, pokreće se postupak izvanrednog otkazivanja Ugovora o radu. Istraga nadležnih tijela u podružnici Vodoopskrba i odvodnja je u tijeku, a javnost će biti pravovremena obaviještena o rezultatima, navodi se.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović izvijestio je 6. rujna kako je Služba unutarnje kontrole i revizije utvrdila da postoje nepravilnosti vezane uz naplatu priključaka za vodu odnosno da je oko tri tisuće korisnika platilo dvije naknade i trošak priključenja, u prosječnoj vrijednosti od deset tisuća kuna po korisniku, ali da taj novac nikada nije stigao ni na račun Holdinga niti na račun Holdingove podružnice "Vodoopskrba i odvodnja".

Zbog sumnje u počinjenja kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i nesavjesnom poslovanju od strane djelatnika "Vodoopskrbe i odvodnje" Holding je uputio prijavu Državnom odvjetništvu.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika