20.09.2011. / 16:55

Autor: Hina

Turska: Na stadion smiju doći navijati samo žene i djeca

Turski nogometni klubovi, čiji navijači sudjeluju u nemirima, zabranit će pristup na stadion svim muškarcima starijima od 12 godina, što je alternativa igranju utakmica pred praznim tribinama, piše u utorak britanski dnevnik "Guardian".

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTurski nogometni klubovi, čiji navijači sudjeluju u nemirima, zabranit će pristup na stadion svim muškarcima starijima od 12 godina, što je alternativa igranju utakmica pred praznim tribinama, piše u utorak britanski dnevnik "Guardian".

Takva odluka Turskog nogometnog saveza znači da će na utakmice nekih klubova moći dolaziti samo žene i djeca. Djeca će prije ulaska na stadion morati pokazati neki identifikacijski dokument koji će potvrditi da su mlađi od 12 godina.

"Nakon ove odluke, koja je prva takva u svijetu nogometa, neće biti "tihih" i dosadnih utakmica koje se igraju pred praznim tribinama. Ta će promjena podsjetiti ekipe na ljepotu i vrijednosti nogometa", pojašnjava Turski nogometni savez.

Prva utakmica koja će se igrati prema novim pravilima bit će susret između Fenerbahčea i Minisaspora. Fenerbahče je kažnjen nakon utakmice s ukrajinskim prvakom Šahtarom u srpnju kada su njegovi navijači upali na teren, izazvavši prekid utakmice.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika