20.09.2011. / 19:42

Autor: Hina

Palestinci uvjereni da imaju dovoljno glasova u UN-u

Palestinski ministar vanjskih poslova izrazio je u utorak uvjerenje da će njegovo izaslanstvo osigurati minimum od devet glasova potrebnih da u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda dobiju potporu palestinskoj državnosti.

Palestinci su uvjereni da mogu dobiti državuPalestinci su uvjereni da mogu dobiti državuPalestinski ministar vanjskih poslova izrazio je u utorak uvjerenje da će njegovo izaslanstvo osigurati minimum od devet glasova potrebnih da u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda dobiju potporu palestinskoj državnosti.

Za rezoluciju Vijeća sigurnosti potrebno je devet od 15 glasova no Sjedinjene Države su već rekle da će uložiti veto, što bi spriječilo usvajanje. Izraelski dužnosnici koji se protive traženju palestinske državnosti su rekli da će Palestinci imati teškoća u osiguravanju potrebnog minimalnog broja glasova.

"Radimo na osiguravanje devet glasova i mislim da ćemo uspjeti", rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Rijad al-Malki novinarima nakon susreta s njegovim venezuelanskim kolegom.

Malki stajalište SAD ne smatra nepromijenjivim. "Mi se nadamo da će Sjedinjene Države izmijeniti svoje stajalište i biti na strani većine nacija ili zemalja koje žele podržati palestinsko pravo na samoodređenje i neovisnost", rekao je Malki.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 21.09.11. 01:05

Normalno da imaju, od 193 clanice UN-a za drzavnost Palestinaca koju su vec odavno zasluzili kao I svaki drugi narod, glasovati ce najmanje 160 drzava koje predstavljaju 6 milijardi stanovnika ove kugle.
Najsmijesnije je to sto ce u vijecu (ne)sigurnosti veto uloziti ameri i time blokirati vlastiti prijedlog o dvije drzave za dva naroda. I onda neka netko ne kaze da ih zidovski lobi ne kontrolira.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika