21.09.2011. / 08:46

Autor: Hina

Španjolska

Bunt profesora zbog udara na obrazovanje

Tisuće srednjoškolskih profesora, roditelja i učenika u povorci je u utorak prošlo Madridom prosvjedujući protiv rezanja izdvajanja za obrazovanje.

ArhivaArhivaTisuće srednjoškolskih profesora, roditelja i učenika u povorci je u utorak prošlo Madridom prosvjedujući protiv rezanja izdvajanja za obrazovanje.

Prosvjedi protiv rezova u srednjoškolskom obrazovanju visoko zaduženih lokalnih vlasti održali su se i u deset od 17 španjolskih autonomnih regija a u Madridu je proglašen i dvodnevni štrajk. Prosvjednici su rekli da će odluka madridskih vlasti da poveća tjedni broj nastavnih sati i smanji broj sati za pripremu nastave naštetiti kvaliteti srednjoškolskog obrazovanja.

Kriza u zoni eura povećala je cijene zajmova za Španjolsku a središnja vlada pod veliki pritisak stavlja autonomne regije, koje upravljaju sredstvima za zdravstvo i obrazovanje, da smanje svoje proračunske deficite.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika