21.09.2011. / 08:51

Autor: Nacional.hr

Josipović

Što prije objaviti pristupni ugovor

"Nema nikakve tajne, ni senzacije u tekstu pristupnog ugovora između Hrvatske i EU-a", rekao je Josipović

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Odgovarajući na pitanja hrvatskih novinara u New Yorku na skupu posvećenom Libiji, hrvatski predsjednik Ivo Josipović se izjasnio u prilog što skorije objave teksta pristupnog ugovora između Hrvatske i Europske unije.

"Nema nikakve tajne, ni senzacije u tekstu pristupnog ugovora između Hrvatske i EU-a", rekao je Josipović. Kazao je da bi on osobno, ako tehničke mogućnosti dopuštaju, odmah stavio tekst ugovora na internet da bude dostupan svim građanima Hrvatske.

Dodao je kako nikada nije kasno da se tekst objavi, jer ima vremena do referenduma "i važno je da ljudi znaju za što glasuju".

Josipović je rekao kako ne očekuje da u dogledno vrijeme bude imenovan hrvatski veleposlanik u SAD-u, jer treba poštivati procedure a one uključuju prijedlog vlade, mišljenje saborskog odbora i tek onda njegovo očitovanje.

"U svim zemljama, osim u SAD-u imamo veleposlanike, prema tome nismo mi bez veleposlanika", kazao je.

Rekao je da je o imenovanju veleposlanika razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor te da "svi ti događaji oko imenovanja veleposlanika nemaju ni približno takvu dimenziju koja im se daje".

Upitan kako tumači to što ministar Gordan Jandroković nije došao u New York, već je poslao državnog tajnika Marija Nobila, Josipović je kazao kako u tome ne prepoznaje nikakav sukob, "te da je vjerojatno riječ o rasporedu poslova gospodina ministra".

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 21.09.11. 09:10

HDZu treba još jedan mandat. da neven jurica odradi robiju za kockanje pa da ga ponovo pošalju u ameriku za ambasadora!!!!!!!!!!


registracija
3/6/11

skaraica, 21.09.11. 11:16

Možete si ugovor nabiti u dupe.Važno je da svira himna i vijori se barjak.Svoji na svome !4 milona luzera.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 21.09.11. 12:20

Zasto objaviti?HDZ treba jos vremena da ga ispravlja i manipulira .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika