07.11.2002. / 00:00

Autor: Ana Glavina

SUDSTVO

SMANJUJE SE ''ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA''

SMANJUJE SE ‘’ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA’‘

U nedostatku dokaza tužiteljstvo je danas odustalo od optužbe za udruživanje u zločinačku organizaciju protiv trojice od 12-orice optuženika kojima se već dvije godine sudi u improviziranoj sudnici remetinečkog zatvora. Tužiteljica u tom postupku Dunja Pavliček Patak na raspravi u utorak još jednom je smanjila broj optuženih odustavši od kaznenog progona Đorđa Vuletića, Radovana Štetića i Miroslava Vukovića.. Tužiteljica Pavliček-Patak je od optužbi za udruživanje u zločinačku organizaciju odustala jer tijekom suđenja nije prikupila dovoljno dokaza da su njih trojica pripadnici zločinačke organizacije. Također je odustala i od tri kaznena djela za koje je tužiteljstvo teretilo navodnog vođu “mafijaške skupine” Nikicu Jelavića. On je oslobođen optužbi za iznudu nad Dragom Špoljarom, poticanje na ubojstvo Željka Šobota i neovlašteno posjedovanje oružja.
Nakon ovih ‘’korektivnih zahvata’’ na optužnici za udruživanje u zločinačku organizaciju sada su optuženi Nikica Jelavić, Zoran Petrović, Zoran Pripuz, Rajko Momčilović, Velibor Momčilović, Davor Zečević, Davorin Sobjeslavski, Tvrtko Tomičić i Hrvoje Gašparinac.
U prvotnoj verziji optužnice za udruživanje u mafijašku organizaciju optuženo je 18 osoba. Na “optuženičkoj klupi” trenutno se nalazi 12 optuženika, od kojih je sedam u pritvoru, četiri ih se brani sa slobode, a jedan je u bijegu. Navodnom vođi “zločinačke organizacije”, prvooptuženom Nikici Jelaviću i još četvorici krajem ovog mjeseca ističe pritvor.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika