21.09.2011. / 14:06

Autor: Totalsport

WTA Guangzhou: Martić u četvrtfinalu

Martić će tek saznati ime svoje suparnice, jer u večernjem terminu (po kineskom vremenu) igraju Noppawan Lertcheewakarn s Tajlanda i domaća predstavnica Jie Zheng

Petra Martić Petra Martić Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u kineskom Guangzhou pobijedivši kazahstansku igračicu Zarinu Dijas sa 4-6, 6-2, 6-4.

Martić je pobjedom u tri, sasvim nepotrebna seta, osigurala nastup u četvrtfinalu 220.000 dolara vrijednog tunira.

Martić u prvom setu nije djelovala kao 116 mjesta bolje rangirana tenisačica, te ga je izgubila sa 6-4 uz dva izgubljena servis-gema. Gubitak seta kao da je razljutio 20-godišnju Dućanku koja je prohujala drugim, ne dopustivši Dijas ni da primiriše break-loptu. Set je Martić osvojila rezultatom 6-2, prepustivši tek šest poena na svom servisu suparnici.

I u treći je hrvatska tenisačica krenula vrlo jako. Povela je sa 4-1, uz dva breaka viška, ali tada su počeli prooblemi. Martić je dozvolila da Kazahstanka vrati jedan break kojim se dovela u situaciju da mora servirati pod pritiskom za meč pri rezultatu 5-4. Splićanka nije imala većih problema pri servisu za meč kojim si je osigurala četvrtzavršnicu.

Martić će tek saznati ime svoje suparnice, jer u večernjem terminu (po kineskom vremenu) igraju Noppawan Lertcheewakarn s Tajlanda i domaća predstavnica Jie Zheng.

WTA Gouangzhou, 2. kolo, rezultati:

Martić (4) - Dijas 4-6, 6-2, 6-4

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika