21.09.2011. / 15:24

Autor: Dean Sinovčić

Srbi dolaze u Zagreb osvojiti prvenstvo Balkana u squashu

Za sve one koji su čuli za squash kao atraktivan sport ali nisu sigurni o čemu se radi, ovo će biti jedinstvena prilika da se uvjere kako se radi od jednom od najboljih načina rekreacije

Muška i ženska reprezentacija Hrvatske u squashu; Foto: Oleg MoskaljovMuška i ženska reprezentacija Hrvatske u squashu; Foto: Oleg MoskaljovU petak i subotu u zagrebačkom Squash Toweru na Zavrtnici okupiti će se pedesetak ponajboljig igrača i igračica squasha s Balkana na drugom po redu Balkan squash team championshipu. Na njemu će nastupiti, u muškoj konkurenciji, tri hrvatska tima, tri slovenska tima, te reprezentacije Srbije, Bugarske i Turske, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti dva slovenska tima te reprezentacije Grčke, Srbije, Bugarske, Hrvatske i Turske. Oba dana mečevi će se odigravati od 10 do 20 sati, s time da je finale u ženskoj konkurenciji zakazano za nedjelju u 16.30 sati nakon čega, u 18 sati, slijedi finale u muškoj konkurenciji.

Prva momčad hrvatske muške reprezentacije nastupiti će u sastavu Vedran Švonja, Strđan Maksimović, Petar Galeković te Ivan Dolovčak kao rezervni igrač dok će ženska reprezentacija nastupiti u sastavu Josipa Peršun, Paulina Radoš i Katarina Milas. Prvenstvo Balkana pokrenuto je na inicijativu srpskog squash saveza pa je tako prošle godine u Beogradu održano prvo prvenstvo na kojem je, u obje konkurencije, pobijedila reprezentacija Grčke dok je reprezentacija Hrvatske u muškoj konkurenciji osvojila peto a u ženskoj treće mjesto. Kako ove godine muška reprezentacija Grčke ne dolazi u Zagreb (grčka kriza odrazila se i na financiranje squasha) tako se hrvatski squash igrači ove godine nadaju boljem plasmanu, dok reprezentativci Srbije tvrde kako dolaze u Zagreb kako bi osvojili prvo mjesto.

Za sve one koji su čuli za squash kao atraktivan sport ali nisu sigurni o čemu se radi, ovo će biti jedinstvena prilika da se uvjere kako se radi od jednom od najboljih načina rekreacije. Brz i eksplozivan, ovo je sport u kojem se u najkraćem vremenskom roku troši najviše kalorija tako da ga igraju i amateri ali i profesionalni sportaši za održavanje kondicije.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika