21.09.2011. / 16:25

Autor: Hina

Milanović: Srbija i Hrvatska morale su podvući crtu i početi s "pravim poslom"

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je, na zamolbu da komentira optužnicu za ratne zločine koja je u Srbiji podignuta protiv Ivana Vekića i 40-ak osoba, među kojima i Vladimira Šeksa, rekao da mu je to prva informacija te da nema komentara, ali je dodao kako smatra da će u jednom trenutku i Srbija i Hrvatska morati podvući crtu i početi "s pravim poslom".

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović je, na zamolbu da komentira optužnicu za ratne zločine koja je u Srbiji podignuta protiv Ivana Vekića i 40-ak osoba, među kojima i Vladimira Šeksa, rekao da mu je to prva informacija te da nema komentara, ali je dodao kako smatra da će u jednom trenutku i Srbija i Hrvatska morati podvući crtu i početi "s pravim poslom".

"Evo čuo sam to sad od vas. Nemam komentara...Ali mislim da ćemo u jednom trenutku morati i mi i Srbija podvući crtu i početi raditi pravi posao. Mislim da je nama jasno što se događalo prije 20 i prije 15 godina. Nikoga nećemo tjerati da prihvati naš svjetonazor, ali u jednom trenutku treba reći s obje strane da je dosta i da moramo početi raditi ozbiljan posao", istaknuo je.

"Hrvatska je na pragu da počne raditi ozbiljan posao od kojeg će naši građani i tvrtke imati koristi. Da, i u susjednim državama. Da, i u Srbiji. Tamo smo prisutni i bit ćemo, poštujući srbijanske zakone, još prisutniji“, rekao je Milanović.

Novinari su od Milanovića, koji je s čelnicima Kukuriku koalicije danas u Varaždinu predstavio koalicijski gospodarski program, zatražili komentar najnovije srbijanske optužnice pošto je predsjednik Hrvatske straže i bivši ministar unutarnjih poslova Ivan Vekić danas na konferenciji u Osijeku izvijestio javnost kako je preko osječkog Općinskog suda zaprimio optužnicu vijeća za ratne zločine beogradskog suda koja ga, s još 40-ak osoba, tereti za kaznena djela ratnog zločina i genocida. Rekao je kako je riječ o prepisanoj skupnoj optužnici srbijanskog vojnog tužiteljstva iz 1992., a da se za ta kaznena djela, uz ostale, terete Vladimir Šeks, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep te vukovarski branitelji.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 21.09.11. 21:11

Bravo Zoka! Ti si političar od formata. Jasan, odmjeren i dosljedan.

Tebi je ovo podvlačenje crte? Normalno! Niti si ratovao na prvoj liniji u blatnjavu i hladnu rovu, nije ti nitko poginuo, silovan ili u logoru mučen. Tvoj se dada učlanio u HDZ kako bi te strpao u ministarstvo a sada njegov sin, smješkajući se ovim budalama, želi podvući crtu! Šta znači to podvući crtu? Ono, daj više skinite te branitelje s dnevnog reda!

Kažu stari: Bolje je svašta jesti, nego svašta pričati!


registracija
22/4/11

www, 21.09.11. 23:36

Sada, prije izbora, Hrvatski neprijatelj koji i koalira sa hrvatskom vladom, pali nacionalne strasti jer zna da će lakše uništiti hrvatsku pomoću HDZ-a koji, jedino na ovoj temi dobiva glasove !!!


registracija
27/4/10

fuzija2, 22.09.11. 03:25

SRBI se ponasaju po uputama SDP-ovaca sto
im je ciniti protiv Hrvatske a josipovic stalno zvace
tadiceve izasrane brabonjke.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika