21.09.2011. / 16:55

Autor: Hina

Kosor: Suradnja s Pahorovom vladom je bila odlična

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor kazala je u srijedu, osvrćući se na pad slovenske vlade na čelu s Borutom Pahorom, da je iskustvo suradnje njezine vlade s vladom Boruta Pahora bilo odlično.

Jadranka Kosor i Borut PahorJadranka Kosor i Borut PahorPredsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor kazala je u srijedu, osvrćući se na pad slovenske vlade na čelu s Borutom Pahorom, da je iskustvo suradnje njezine vlade s vladom Boruta Pahora bilo odlično.

"Uspjeli smo zajedno riješiti problem, dogovoriti se i pronaći rješenje koje nije našao nitko prije nas punih 18 godina", kazala je premijerka novinarima tijekom posjeta KB Merkur te dodala da bez tog rješenja Hrvatska ne bi završila pregovore s EU.

Suradnju s Pahorom je nazvala "dobrom i otvorenom", a kasnije i "prijateljskom suradnjom" za koju je, kazala je Kosor, trebalo "i trunku više hrabrosti sa svake strane da bi našli rješenje".

Slovenski parlament u utorak je većinom glasova odbio imenovati pet ministarskih kandidata za manjinsku vladu Boruta Pahora i tako vladi uskratio povjerenje.

Za potvrdu ministara, uz koju je Pahor vezao glasovanje o povjerenju svojoj vladi, glasovalo je 36 zastupnika od 88 nazočnih prilikom glasovanja, a 51 je bio protiv.

Time se otvara jednomjesečni rok u kojemu se može oblikovati nova parlamentarna većina koja bi imenovala mandatara nove vlade, no vjerojatniji su izvanredni izbori krajem ove godine.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
21/9/11

zoranskundric, 21.09.11. 22:23

Kud` Pahor tu i ja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika