21.09.2011. / 18:13

Autor: Hina

Atena sutra bez prijevoza, opći štrajk 19. listopada

Svi grčki sindikati pozvali su u srijedu na opći 24-satni štrajk 19. listopada protiv strogih mjera štednje, iako je ranije bilo predviđeno da javni sektor bude u štrajku 5. listopada, a Atena će biti bez ikakva prijevoza ovog četvrtka.

Grčki javni sektor ponovno je u štrajkuGrčki javni sektor ponovno je u štrajkuSvi grčki sindikati pozvali su u srijedu na opći 24-satni štrajk 19. listopada protiv strogih mjera štednje, iako je ranije bilo predviđeno da javni sektor bude u štrajku 5. listopada, a Atena će biti bez ikakva prijevoza ovog četvrtka.

Sindikat javnog sektora Adedy je donio odluku o štrajku 5. listopada, na koji su pozvani djelatnici i zaposlenici javnog sektora, dok će 19. listopada svi privatni i državni sektori biti u 24-satnom štrajku, rekla je dužnosnica Opće konfederacije grčkih radnika (GSEE).

U četvrtak će četverosatni prekid rada u javnom sektoru i državnim ustanovama zahvatiti zračni prijevoz zbog sudjelovanja sindikata kontrolora leta, što će dovesti do otkazivanja letova.

Javni prijevoz Atene, autobusi, trolejbusi i metro, kao i željeznica i sindikat taksija bit će također u 24-satnom štrajku.

U četvrtak niti jedno sredstvo javnog prijevoza neće prometovati u Ateni.

Ovi štrajkovi su najavljeni dok vlada donosi odluke o dodatnim mjerama štednje za 2011. pod pritiskom EU I MMF-a.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika