21.09.2011. / 18:29

Autor: Hina

Turska mrtvačnica detektira buđenje mrtvih

Općina Malatya u središnjoj Turskoj opremila je svoju mrtvačnicu sustavom za uzbunjivanje u slučaju da se osoba, koja je proglašena mrtvom, vrati u život, prenijela je u srijedu agencija Anatolija.

Posebni alarm detektirati će "žive mrtvace"Posebni alarm detektirati će "žive mrtvace"Općina Malatya u središnjoj Turskoj opremila je svoju mrtvačnicu sustavom za uzbunjivanje u slučaju da se osoba, koja je proglašena mrtvom, vrati u život, prenijela je u srijedu agencija Anatolija.

Ugrađeni detektori u hladnoj komori bilježe "svaki, čak najslabiji pokret i zvone na uzbunu", objasnio je Akif Kayadurmus, direktor groblja.

Vrata hladnih odjeljaka u kojima se čuvaju tijela prije ukopa opremljena su uređajima za automatsko otvaranje koji se aktiviraju na najmanji dodir iz unutrašnjosti.

"Poduzeli smo sve za slučaj da se probudi osoba koju su liječnici proglasili mrtvom", navodi Kayadurmus o mrtvačnici koja može primiti 36 tijela i bit će otvorena idući tjedan.

Vezane vijesti

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turska će odgovoriti na svaku sirijsku povredu granice

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će njegova zemlja uzvratiti svaki put kada Sirija povrijedi njezinu granicu, pošto je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika