22.09.2011. / 10:25

Autor: Totalsport

CRO tenis: Pobjeda Mektića, poraz Veića

Mektić je na startu turnira u slovenskoj prijestolnici svladao argentinskog kvalifikanta Diega Sebastiana Schwartzmana sa 6-0, 6-4

Antonio VeićAntonio VeićNikola Mektić jedini je od hrvatskih tenisača uspio proći 1. kolo na ATP Challengeru koji se igra u Ljubljani, uz nagradni fond od 42.500 eura.

Mektić je na startu turnira u slovenskoj prijestolnici svladao argentinskog kvalifikanta Diega Sebastiana Schwartzmana sa 6-0, 6-4. Naš će tenisač, trenutno 289. na ATP-ovoj ljestvici, u nastavku turnira igrati protiv Nijemca Daniela Brandsa.

U srijedu je svoj meč 1. kola odradio i Antonio Veić, ali njegov nastup nije bio uspješan. Svladao ga je Austrijanac Martin Fischer sa 6-2, 3-6, 6-3. Bio je to treći međusobni dvoboj ovih tenisača i prva pobjeda Fischera.

Podsjetimo, još u utorak su u 1. kolu Challengera koji se igra na zemljanoj podlozi ispali Dino Marcan, Kristijan Mesaroš i Toni Androić.

Nakon što se plasirala u četvrtfinale pojedinačnog dijela WTA turnira u kineskom Guangzhouu, najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić bila je uspješna i u parovima.

U paru s Talijankom Albertom Brianti Dućanka je u 1. kolu pobijedila francusko-tajvansku kombinaciju Iryna Bremond/Wen-Hsin Hsu sa 7-5, 7-5. Hrvatica i Talijanka u četvrtfinalu će igrati protiv domaćih predstavnica Chen Liang i Ran Tian.

ATP Challenger Ljubljana, 1. kolo:

Mektić - Schwartzman 6-0, 6-4

Fischer - Veić 6-2, 3-6, 6-3

WTA Guangzhou, 2. kolo:

Martić (4) - Dijas 4-6, 6-2, 6-4

Zheng - Lertcheewakarn 6-3, 7-5

parovi, 1. kolo:

Brianti/Martić (2) - Bremond/Hsu 7-5, 7-5

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika