22.09.2011. / 10:52

Autor: Totalsport

NHL: Umirovio se Mike Modano

- Rekao sam njihovom menadžeru da moram odbiti jer uopće nisam otvorio svoju torbu otkako smo izgubili od San Josea prošle sezone, niti imam potrebnu težinu - rekao je Modano

Mike Modano Mike Modano Jedan od najboljih američkih hokejaša svih vremena Mike Modano ostavio se hokeja na ledu zauvijek u 41. godini života, nakon 21 sezone provedene u NHL ligi.

Imao je američki centar ponudu da sljedeće sezone zaigra u redovima Vancouver Canucksa, ali ju je odbio.

- Rekao sam njihovom menadžeru da moram odbiti jer uopće nisam otvorio svoju torbu otkako smo izgubili od San Josea prošle sezone, niti imam potrebnu težinu - rekao je Modano, koji je NHL karijeru započeo 1989. godine u Minnesota North Starsima, klubom koji se kasnije preselio u Dallas i u kojem je ostavio povijesni trag, a okončao ju Detroit Red Wingsima čije je boje branio prošle sezone.

- Zahvaljujemo Mikeu što je obožavateljima NHL lige pružao uzbuđenja 21 godinu svojom brzinom, vještinom, majstorstvom i klasom - rekao je komesar najjače hokejaške lige svijeta Gary Bettman.

Modano je vlasnik nekolicine NHL rekorda, između ostalog i onog po najvećem broju postignutih golova (561) i poena (1374) od igrača rođenih u SAD-u. Za Minnesotu, odnosno Dallas Starse, odigrao je 1459 utakmica, od čega 174 u doigravanju, a 1999. godine predvodio je teksašku momčad do osvajanja Stanley Cupa.

Na Olimpijskim igrama zaigrao je tri puta, a 2002. godine u Salt Lake Cityju bio je dio američke reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju.

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika