22.09.2011. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Lučka kapetanija Split podigla optužni prijedlog protiv Čačića

Tereti ga se kako nije poštivao pravila sigurnosti plovidbe i kako nije prijavio članove posade

Radimir ČačićRadimir ČačićLučka kapetanija Split podigla je optužni prijedlog protiv predsjednika HNS-a, Radimira Čačića, nakon nasukavanja njegove jahte Skitnica potkraj srpnja u uvali Nečujam na otoku Šolti, piše T-portal.

Tereti ga se kako nije poštivao pravila sigurnosti plovidbe i kako nije prijavio članove posade. U optužnom prijedlogu se navodi kako je Radimir Čačić, zapovjednik Skitnice, usidrio jahtu u blizini obale. Piše kako nije pratio vremensku prognozu te je zbog toga udario u stijenu, nakon čega je probijen pramčani dio jahte. Čačića se optužuje kako je motornu jahtu registrirao za komercijalne svrhe, a nije kod nadležne lučke uprave zatražio koncesijsko odobrenje za obavljanje gospodarske djelatnosti na tom pomorskom dobru. Također nije prijavio članove posade Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture do trenutka isplovljavanja jahte.

Podsjetimo kako je Čačić nesreću doživio 28. srpnja oko tri sata ujutro u uvali Nečujam na otoku Šolti. Nakon udara u Skitnicu je počelo prodirati more, a u pomoć im je priskočila tvrtka Nautica Centar Nava svojim plovilom te je o pomorskoj nesreći obavijestila Lučku kapetaniju Split.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika