22.09.2011. / 14:33

Autor: Nacional.hr

Dioki u blokadi: HEP, INA i neke banke ovrhom pokušavaju naplatiti dug

Ina je i sredinom srpnja pokrenula prisilnu naplatu više od 68 milijuna kuna duga od Diokija za isporučeni etan i prirodni plin

Dioki je blokiran zbog duga Ini i HepuDioki je blokiran zbog duga Ini i HepuDioki i DINA-Petrokemija potvrdile su Zagrebačkoj burzi da su druđštva iz HEP Grupe, INA Grupe te neke komercijalne banke započele aktivnosti prisilne naplate potraživanja. Također, potvrdili su i kako su pokrenuli pregovore s vjerovnicima kako bi se pronašao modalitet nastavka proizvodnih aktivnosti Diokija i DINA-Petrokemije.

Dodaju kako su izradili i program restrukturiranja poslovanja koji su ključni vjerovnici i većinski vlasnici Društva prihvatili.

Podsjetimo, jutros su zbog duga blokirani računi Diokija i DINA-Petrokemije te je u potpunosti prekinut proizvodni proces. Samo HEP-u Dioki duguje oko 180 milijuna kuna za isporučenu električnu energiju i zatezne kamate na dug.

Također, Ina je i sredinom srpnja pokrenula prisilnu naplatu više od 68 milijuna kuna duga od Diokija za isporučeni etan i prirodni plin.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika