22.09.2011. / 14:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Jurčićev program

Razvoj, a ne spas proračuna

Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI), predvođena bivšim visokim članom SDP-a Ljubom Jurčićem, predstavila je danas program za iduće parlamentarne izbore pod geslom "Znati kako", koji će se temeljiti na domaćim resursima i znanju.

Ljubo Jurčić(Foto:Igor Šoban)Ljubo Jurčić(Foto:Igor Šoban)Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI), predvođena bivšim visokim članom SDP-a Ljubom Jurčićem, predstavila je danas program za iduće parlamentarne izbore pod geslom "Znati kako", koji će se temeljiti na domaćim resursima i znanju.

Na predstavljanju programa u Novinarskom domu Jurčić je naglasio da se ta inicijativa pokreće s ciljem dugoročna, stabilna, održiva i ravnomjerna razvoja Hrvatske koji će se temeljiti, među ostalim, na domaćim resursima, obrazovanju, usvajanju novih tehnologija i slično.

Po njegovim riječima cilj je okupiti ljude koji su položaj u društvu stekli izvan politike, a imaju znanje, iskustvo, poštenje i energiju te su voljni dio toga uložiti u razvoj Hrvatske.

Program se oslanja na razvoj "realnog gospodarstva i industrijalizaciji, proizvodnji i pokretanju hrvatskih resursa, rekao je, dodavši da se ostvarenjem gospodarskih ciljeva mogu poslije ostvariti politički, socijalni i kulturni ciljevi.

Istaknuo je da se HEI-jev program razlikuje od "programa velikih stranaka" po tome što je riječ o "obrnutu redoslijedu politika", točnije da je cilj programa velikih stranaka "spas proračuna, a ne razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta".

Jurčić je kritizirao dosadašnju gospodarsku politiku u Hrvatskoj, rekavši da je kratko vrijeme, 2000-ih, postignut gospodarski rast, ali da je izostala prava investicijska, demografska i socijalna politika. Naglasio je da je potrebno očuvati temeljne nacionalne interese, kao što je teritorijalna cjelovitost, demografski razvoj, neovisnost na temelju monetarne, političke i energetske neovisnosti te sigurnost i stabilnost.

"Velike stranke uvijek razmišljaju kako spasiti proračun, kako spasiti valutu. Ne možete valutu sačuvati žongliranjem niti proračun preknjižavanjem. Sve reforme su vezane uz rezanje troškova. Ne znam zašto rezati troškove, kada je rješenje u zapošljavanju i realnom sektor", rekao je Jurčić, poručivši građanima: 'Imate pravo na rad, ali nemate pravo na nerad!'

Jurčić je u programu posebice istaknuo podizanje samopouzdanja hrvatskih građana jer su ga, po njegovoj ocjeni, poljuljale haaške presude hrvatskim generalima te razne afere bivših visokih hrvatskih dužnosnika.

Idući tjedan najavljeno je potpisivanje izbornoga koalicijskog sporazuma sa strankama, poput bloka "Umirovljenici zajedno", PGS-a i drugih.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 22.09.11. 16:01

pff!


registracija
21/9/11

nikip, 22.09.11. 16:22

ovaj opet sve zna .....dok ne treba pocet znat onda vise nezna nista ...potvrđeno vise puta ..Jurcicu samo rad ,rad i opet rad ti ne radis nista ko ce te hranit ...


registracija
9/3/10

nostradurus, 22.09.11. 21:57

Opet se glasačko tijelo raspršuje na programima koji nemaju nikakvu izvedivost na dulje staze.
reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika