22.09.2011. / 15:30

Autor: Nacional.hr

Zubni konac štiti od erektilne disfunkcije

Trebalo bi se pripaziti i na konzerviranu hranu i pića, jer su limenke obložene opasnim kemijskim spojem bisfenolom-A, koji može utjecati na hormonalni sustav i smanjiti produkciju muških spolnih hormona

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOsim poznatih faktora koji utječu na probleme s erekcijom, njih može izazvati biciklizam, neredovito čišćenje zubi svilenim koncem, konzumiranje konzervirane hrane, uzimanje lijekova te ozljeda zdjelice.

Samo u SAD-u od poremećaja erekcije pati oko 30 milijuna muškaraca. Najpoznatiji uzročnici su tjeskoba, stres, pušenje i loša higijena. Viagra i druge pilule mogu ponuditi privremeno rješenje no one ne rješavaju problem. "Muškarci možda ne shvaćaju koliko neke njihove svakodnevne navike mogu povećati rizik od erektilne disfunkcije", kaže magistar farmacije Salvatore Giorgianni.

"Muškarci koji voze bicikl više od tri sata tjedno riskiraju oštećenja određenih živaca. Čvrsta sjedala bicikla mogu oštetiti perineum i tako izazvati pritisak na arterije i živce potrebne za normalnu seksualnu funkciju", rekao je Giorgianni.

Neredovitim čišćenjem zubiju svilenim koncem povećava se razina bakterija u desnima koje onda putuju krvotokom i mogu, zajedno u kombinaciji sa začepljenim krvnim žilama, uzrokovati poteškoće u erekciji.

Trebalo bi se pripaziti i na konzerviranu hranu i pića, jer su limenke obložene opasnim kemijskim spojem bisfenolom-A, koji može utjecati na hormonalni sustav i smanjiti produkciju muških spolnih hormona. Jako hrkanje i apneja za vrijeme spavanja također su znakovi koji pozivaju na uzbunu. Oni su dokaz da osoba ima nisku razinu kisika u organizmu koji je potreban za postizanje erekcije.

Muškarci bi trebali proučiti i uputstva lijekova koje uzimaju budući da erektilna disfunkcija može doći kao nuspojava mnogih antidepresiva i lijekova za tlak. Napokon, nisu bezazlene ni ozljede zdjelice kao posljedica teške traume, budući da oštećenja živaca i arterija mogu dovesti do disfunkcije.

Vezane vijesti

Alergijski dermatitis mogao bi biti povezan s impotencijom

Alergijski dermatitis mogao bi biti povezan s impotencijom

Muškarci koji pate od atopijskog odnosno alergijskog dermatitisa mogli bi imati veće izglede za erektilnu disfunkciju od ostalih muškaraca, pokazalo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika