22.09.2011. / 15:05

Autor: Totalsport

Električni automobili u Hrvatskoj se pune na dva mjesta

Prva je prije tri mjeseca postavljena ispred zgrade Energetskog instituta Hrvoje Požar u Zagrebu, a novo otvorenje samo je dokaz da se i Hrvatska napokon pomiče prema europskim standardima

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJučer je ispred Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru otvorena druga solarna punionica za električna vozila u Hrvatskoj.

Prva je prije tri mjeseca postavljena ispred zgrade Energetskog instituta Hrvoje Požar u Zagrebu, a novo otvorenje samo je dokaz da se i Hrvatska napokon pomiče prema europskim standardima. Budući da u Europi na mnogo benzinskih postaja već duže vrijeme postoji priključak za struju, bilo je pitanje vremena kada će vlasnici električnih automobila moći svoje ljubimce puniti i kod nas. Budući da je Hrvatska turistička zemlja, postavljanje punionica trebalo bi biti prioritet nadležnog ministarstva.

Za funkcionalnu prezentaciju otvorenja punionice u Zadru, tvrtka Citroën ustupila svoje prvo električno vozilo na našem tržištu, model C-Zero.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika