22.09.2011. / 15:23

Autor: Totalsport

Carling Cup: Debi i gol Hargreavesa, povratak Gerrarda nakon šest mjeseci

Bio je to prvi nastup Gerrarda nakon dugih šest mjeseci izbivanja s terena zbog ozljede prepona

Steven GerrardSteven GerrardNogometaši Liverpoola slavili su na gostovanju kod Brighton and Hove Albiona s 2-1 te se plasirali u 4. kolo engleskog Carling kupa.

Osim pogodaka Craiga Bellamyja i Dirka Kuyta za goste s Anfielda i Barnesa za domaći sastav, najvažniji trenutak utakmice dogodio se u 76. minuti utakmice kada je Urugvajca Luisa Suareza zamijenio povratnik u momčad Liverpoola, kapetan Steven Gerrard. Bio je to prvi nastup Gerrarda nakon dugih šest mjeseci izbivanja s terena zbog ozljede prepona. Englez je pri ulasku na teren zaradio ovacije cijelog stadiona što dovoljno govori o kakvom se igraču radi.

Manchester City rutinski je riješio Birmingham City pobijedivši ih s 2-0. Debi za "građane" imao je Owen Hargreaves kojeg je City doveo u posljednjim satima prijelaznog roka kada se činilo da Englez mogao ostati bez angažmana zbog svojih konstantnih problema s ozljedama. Bio je to debi iz snova za Hargreavesa koji je u 17. minuti prekrasnim pogotkom u same rašlje doveo City u vodstvo. Bivši vezni igrač gradskog rivala Uniteda igru je napustio u 57. minuti uz gromoglasni pljesak Etihada. Talijan Mario Balotelli zabio je u 38. za, pokazalo se konačnih, 2-0.

Chelsea je u šarenom sastavu, ali i s igračem manje od 47. minute zbog isključenja Alexa, savladao Fulham nakon bolje izvođenja jedanaesteraca. Regularni dio utakmice, kao i 30 minuta produžetaka, završio je bez golova, a u jedanaestercima su nogometaši menadžera Villasa-Boasa bili smireniji, te su slavili s 4-3.

West Bromwich je bio na samo dvije minute od izbacivanja Evertona iz kupa, a onda se ukazao Marouane Fellaini koji je odveo utakmicu u produžetak. U 103. minuti za pobjedu Evertona pogodio je branič Phil Neville.

Engleski Carling Cup, 3. kolo, rezultati:

Brighton and Hove Albion - Liverpool 1-2 (Barnes 90-11m / Bellamy 7, Kuyt 81)

Manchester City - Birmingham 2-0 (Hargreaves 17, Balotelli 38)

Southampton - Preston 2-1 (Hooiveld 27, Lallana 66 / Barton 52)

Chelsea - Fulham 0-0 (4-3 nakon jedanaesteraca)

Everton - West Bromwich 2-1p (Fellaini 89, P.Neville 103 / Brunt 57-11m)

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika