22.09.2011. / 17:00

Autor: Nacional.hr

Zelena akcija i 'Chuck Norris' u borbi protiv automobila

"Na žalost, nismo primijetili da prometno redarstvo zaista rješava ovaj problem te zbog toga od Grada tražimo fizičko odvajanje žute trake od ostatka kolnika, a dok se to ne dogodi, od MUP-a tražimo da osigura njeno poštivanje", naglasio je Ivčić

U sklopu obilježavanja Dana bez automobila Zelena akcija organizirala je akciju kojom su pokušali ukazati na probleme s kojima se susreće javni gradski prijevoz.

"Sramotna je činjenica da u godini u kojoj ZET obilježava 120 godina postojanja, prosječna brzina vožnje tramvaja iznosi svega 12 km/h, tj. gotovo jednako kao krajem pretprošlog stoljeća kada su tramvaje gradskim ulicama vukli konji. Već godinama ukazujemo da je u svrhu povećanja brzine javnog prijevoza žutu traku potrebno odvojiti od ostatka kolnika, kao što je to napravljeno primjerice u Beču ili Budimpešti", istaknuo je voditelj Transportnog programa Zelene akcije Bernard Ivčić.

Podsjetio je kako je Zelena akcija od Grada Zagreba zahtjevala odvajanje trake za javni prijevoz od ostalog prometa još prije tri godine. Tada im je obećano da će prometno redarstvo kažnjavati vozače koji ne poštuju oznake.

"Na žalost, nismo primijetili da prometno redarstvo zaista rješava ovaj problem te zbog toga od Grada tražimo fizičko odvajanje žute trake od ostatka kolnika, a dok se to ne dogodi, od MUP-a tražimo da osigura njeno poštivanje", naglasio je Ivčić.

Stoga su aktivisti tijekom dana, potpomognuti 'Chuckom Norrisom' tjerali vozače da poštuju žutu liniju i propuštaju vozila javnog prijevoza.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Vlada manipulira procedurom i radi farsu od Plomina

Zelena akcija u reakciji na pozitivno mišljenje Savjetodavnog stručnog povjerenstva u postupku procjene utjecaja na okoliš termoelektrane "Plomin C"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika