22.09.2011. / 17:59

Autor: Hina

Izlazi zbirka neobjavljenih fotografija i pisama Agathe Christie

Zbirka dosad neobjavljenih pisama i fotografija britanske književnice Agathe Christie s njezina jednogodišnjeg putovanja oko svijeta iz 1922. uskoro će ugledati svjetlo dana u izdanju izdavačke kuće HarperCollins, piše britanski Guardian.

Agatha ChristieAgatha ChristieZbirka dosad neobjavljenih pisama i fotografija britanske književnice Agathe Christie s njezina jednogodišnjeg putovanja oko svijeta iz 1922. uskoro će ugledati svjetlo dana u izdanju izdavačke kuće HarperCollins, piše britanski Guardian.

Ostavljajući iza sebe svoju dvogodišnju kći, Christie se krajem siječnja 1922. otisnula u pustolovinu u sklopu trgovinske misije uoči britanske ekspedicije na Mt. Everest 1924. tijekom koje je obišla Havaje, Kanadu, Ameriku, Novi Zeland, Australiju i Južnoafričku Republiku. Svoje je doživljaje opisivala u pismima majci, a mjesta koja je posjetila fotografirala.

Knjiga pod naslovom "The Grand Tour" sadržavat će kolekciju dosad neobjavljenih pisama i fotografija s toga putovanja, zajedno s razglednicama, izrescima iz novina i memorabilijama koje je Cristie, koja je do tada bila objavila dva romana, usput prikupljala.

Prema sporazumu potpisanom između HarperCollinsaa i Christiena unuka Mathewa Pricharda i zaklade Agatha Christie Archive Trust, knjiga će biti objavljena u travnju iduće godine.

Prichard, koji je ujedno i urednik knjige i autor uvodnika, ističe da je riječ o "vrijednoj društvenoj kronici toga vremena" kao i "nostalgičnoj zabilješci sretnih dana njezina prvog braka s mojim djedom". "Osim što je pisala knjige, Agatha Christie bila je i neumorni putnik, zainteresirani fotograf i pisac opširnih pisama. Ovaj prikaz šarmantno kombinira svo troje", kaže Prichard.

Agatha Christie (1890.-1976.) najpoznatiji je autor kriminalističkih romana u svijetu i najprodavaniji autor uz Shakespearea. Njezine knjige prodane su u više od milijardu primjeraka na engleskom jeziku, te više od milijardu primjeraka na 45 drugih svjetskih jezika do 2003.

Napisala je više od osamdeset romana i drama, uglavnom detektivskih, u mnogima od kojih se pojavljuju njeni najpoznatiji likovi Hercule Poirot i Miss Marple, a većina njezinih knjiga i kratkih priča adaptirana je u filmove.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika