22.09.2011. / 18:59

Autor: Hina

Merkel i Benedikt XVI. o financijskim tržištima

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak u Berlinu da je razgovarala o financijskim tržištima s papom Benediktom XVI., prvi dan službenog posjeta Pape Njemačkoj.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak u Berlinu da je razgovarala o financijskim tržištima s papom Benediktom XVI., prvi dan službenog posjeta Pape Njemačkoj.

"Razgovarali smo o financijskim tržištima, o činjenici da bi politika trebala imati snage da djeluje. To je prvenstvena zadaća u doba mondijalizacije", kazala je Merkel novinarima nakon susreta koji je trajao dvadesetak minuta.

Glasnogovornik Svete Stolice Federico Lombardi kazao je da je Papa pozdravio "solidarnost" koju je Njemačka pokazala u krizi u Europi.

Pesimistične izjave o svjetskom rastu američke Središnje banke u srijedu navečer uzrokovale su velik pad europskih burzi u četvrtak.

Nekoliko tisuća osoba okupilo se u Berlinu u četvrtak prosvjedujući protiv posjeta Benedikta XVI. koji bi trebao održati govor pred njemačkim zastupnicima.

S transparentima "Papa, idi kući" prosvjedovali su većinom pripadnici homoseksualnih udruga, ateisti i žrtve zlostavljanja.

Benedikt XVI. je prvi papa koji govori pred Bundestagom a tek treći koji će govoriti pred nacionalnim parlamentom, nakon Ivana Pavla II. koji je govorio pred poljskim i talijanskim parlamentom.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika