22.09.2011. / 19:57

Autor: Hina

Josipović: Dolasci na Opću skupštinu važni za Hrvatsku

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je u četvrtak da su "dolasci na Opću skupštinu UN-a važni za hrvatsku vanjsku politiku i za položaj Hrvatske u svijetu", te dodao da se tijekom boravka u New Yorku susreo s brojnim državnicima, među kojima i s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Ivo JosipovićIvo JosipovićHrvatski predsjednik Ivo Josipović kazao je u četvrtak da su "dolasci na Opću skupštinu UN-a važni za hrvatsku vanjsku politiku i za položaj Hrvatske u svijetu", te dodao da se tijekom boravka u New Yorku susreo s brojnim državnicima, među kojima i s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Josipović je rekao da je u srijedu navečer po američkom vremenu kratko razgovarao s američkim predsjednikom Obamom, na prijemu koji je priređen u prostorijama Javne knjižnice u New Yorku. Hrvatski predsjednik je kazao da je susreo i mnoge druge državnike, te da je s "nekima pričao duže, s nekima kraće i sve u svemu bilo je konstruktivno".

"Takve prilike su vrlo korisne", kazao je Josipović i dodao da je sreo sve predsjednike država iz okruženja, među kojima i predsjednika Srbije Borisa Tadića. "Razgovarao sam i s predsjednikom Predsjedništva BiH, s predsjednikom Makedonije, Slovenije", rekao je.

Josipović je svoj boravak u New Yorku, gdje sudjeluje u radu 66. Zasjedanja Opće skupštine UN-a ocijenio "kratkim i sadržajnim", najavivši da će u četvrtak navečer po američkom vremenu održati govor u Općoj skupštini. "Dolasci na Opću skupštinu UN-a važni su za hrvatsku vanjsku politiku i za položaj Republike Hrvatske u svijetu", naglasio je hrvatski predsjednik.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 22.09.11. 22:18

YoYo
..................................
Toplu vodu si nashel
..................................
Josh samo
..................................
LAVOR !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika