23.09.2011. / 10:04

Autor: Hina

Milanović kao Josipović

Gotovina plaća tuđi dug

Govoreći o haaškim optuženicima, ocijenio je kako neki od njih plaćaju tuđi dug. "To sam izjavio pred godinu i nešto dana, radilo se konkretno o Anti Gotovini, da plaća tuđi ceh i tuđi dug, i to mislim i danas"

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ocijenio je sinoć kako je izjava predsjednika Republike Ive Josipovića o pogrešnim ljudima koji su završili u Haagu u prvi mah zloupotrebljena, te da je, po njegovoj ocjeni, predsjednik govorio o onim osobama koje su davno trebale završiti u hrvatskim zatvorima, a u slučaju kojih je hrvatska država propustila djelovati.

"To nije ona dilema tko bi onda trebao biti u Haagu, je li on nešto zna", rekao je Milanović u intervjuu za Media servis, ustvrdivši kako je to "sitno žicarsko bavljenje politikom, te da su neki jedva čekali da se proslave i da ga (Josipovića) mogu upiknuti".

Milanović je komentirao razgovor koji je predsjednik Josipović u ponedjeljak vodio s hrvatskim iseljenicima u New Yorku, kojom prigodom je izjavio kako "osobno, kao pravnik, nije zadovoljan rezultatima suđenja u Haagu", te kako nije siguran "ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi".

"Mislim da je ova predsjednikova izjava bila zloupotrebljena prvi dan, a kasnije je pojasnio što je mislio, da su odgovorni svi oni koji su trebali sjediti u hrvatskim zatvorima", rekao je Milanović. Istaknuo je i kako smatra da je "politika tu krovno odgovorna jer je svojom neaktivnošću to ipak tolerirala", ali i kako čvrsto stoji pri stajalištu da je "inkriminacija za zajednički udruženi zločinački pothvat politizacija suda".

Govoreći o haaškim optuženicima, ocijenio je kako neki od njih plaćaju tuđi dug. "To sam izjavio pred godinu i nešto dana, radilo se konkretno o Anti Gotovini, da plaća tuđi ceh i tuđi dug, i to mislim i danas", rekao je Milanović.

Predsjednik SDP-a je objasnio i na koji će način, ako na predstojećim parlamentarnim izborima dobije povjerenje birača, urediti povlaštene mirovine te otkrio da neće biti revizije braniteljskih mirovina.

"Mirovinska prava u prvom redu proizlaze iz rada", poručio je Milanović, rekavši da se zalaže za puno pravedniji, njemački ili skandinavski model, po kojima bi se za četiri godine zastupničkog mandata u Saboru moglo dobiti par sto kuna dodatka na mirovinu. "Za to sam da se ozbiljan posao nagradi, da se nagrade oni koji su se zbog rada u politici odrekli svoje karijere, to je u cijelom demokratskom svijetu vrednovano, ali s mjerom i ukusom", rekao je Milanović, istaknuvši da "postojeći model iritira cijelu Hrvatsku".

Govoreći o mogućoj reviziji braniteljskih mirovina, Milanović je rekao da je "za reviziju braniteljskih mirovina, ako je ikad postojalo vrijeme, ono prošlo". "Tu možemo napraviti samo nered", rekao je. Ustvrdio je i kako od pola milijuna branitelja, njih nekoliko desetaka tisuća, invalida rata, prima braniteljske mirovine. "Ako je tu bilo nekih nepravilnosti, prošlo je vrijeme da ih se ispravlja", smatra predsjednik SDP-a.

Upitan za komentar izjave predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da u borbi protiv korupcije neće odustati sve dok se ne pokuca i na vrata SDP-a, Milanović je poručio da u SDP-u ne bi mogli pronaći ništa. Dodao je i kako smatra da bi se Jadranka Kosor dva sata kasnije rado odrekla te izjave koju je izrekla na stranačkom saboru.

Ako dobije povjerenje birača, poručio je da će SDP u prvih godinu dana nastojati preokrenuti trendove, povratiti povjerenje ljudi u politiku, okrenuti se gospodarstvu i novim investitorima, među kojima je posebno istaknuo one iz Rusije i Kine.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 23.09.11. 11:20

"Ako je tu bilo nekih nepravilnosti (braniteljske mirovine), prošlo je vrijeme da ih se ispravlja" - nadam se da ne vrijedi isto i za pretvorbu i privatizaciju, ali nešto mi govori da neće biti razlike.


registracija
11/1/10

fluid, 23.09.11. 11:48

Priča o Gotovini i Markaču je poprilično poznata.Možda ne 100 % ali 99 % je.Generali su poslani u boj.Šuškova dupla linija zapovijedanja je svoje ljude poslala da odrade svoje tajnovite zamisli nakon prolaska regularne vojske.Poslan je i "general"bez ovlasti,Čermak da pazi na postborbenu situaciju na terenu kuda je Gotovina i Markač prošao.I tu je sav apsurd u kojemu su Gotovina i Markač ispali jedini krivci za sve.Čermak koji je trebao voditi računa nakon borbi,da ne dođe do neželjenih nuzpojava na terenu,nije imao ovlasti za poduzimanje potrebnih radnji u sprečavanju raznih neprihvatljivih događanja.!?Kako nije i zašto nije imao ovlasti da poduzima konkretne radnje?Tko je i zašto ustrojio takav način tijeka Oluje?Zna se jako dobro.Ne ulazeći u razloge takvih odluka,jasno je da je Gotovina i Markač svjesno žrtvovani ukoliko krene po zlu.A i krenulo je po zlu.Ali tako je smišljeno da su sada upravo njih dvojica krivci za sve.Po zapovjednoj fukciji.A Čermak oslobođen!?Nevjerovatna ali vrlo uspješna konstrukcija.Gotovina pobjegao!?Pa svatko bi kada bi shvatio šta su mu skuhali iza leđa.To je bio neprijateljski čin gdje nije imao protivnika pred sobom već iza kulisa prljave kuhinje Tuđmanove doktrine sa Šuškovom realizacijom.Naravno da su nevini i naravno da se krivci znaju.No,sud u Hagu zanimaju formalne činjenice i ništa drugo.Takve činjenice jedino i prolaze na sudu kao dokazi.Mutne kuhinje su teško dokazive i što bi se oni u Hagu sa time zamarali.To neka riješi hrvatska povijest.I tako zaista u Hagu sjede krive osobe dok pravi krivci ili su mrtvi ili su i dalje nedodirljivi.Ako to ne presudi hrvatski narod kroz izbore,neće nikada nitko to razčistiti.U povijesti će se uvijek samo nagađati istina.Ostalo će biti zapisano.Bez obzira na laži.


registracija
3/6/11

skaraica, 23.09.11. 11:53

Čiji ?


registracija
13/2/11

urednik, 23.09.11. 12:26

A zbog čega se nije poslužio onom poznatom o "nekomentiranju nepravomoćnih presuda"? Što se prtlja i zapliće u pokušaju objašnjavanja "što je Josipović mislio kada je rekao" i sl.? Ne pokazuje li to kako su im izjave na tu temu jeftine, plitke, kalkulantske, neiskrene - a čak i da su iskrene - što oni misle, koliko će "desnih" glasova time pridobiti? Ja ću im reći: - Nula, ništa, ni jednog jedinog!!! A koliko će "lijevih" izgubiti i to im mogu reći: - Mene sigurno! Uz ovu dvojicu mudrijaša g. Lesar s pravom može očekivati pristojan rezultat u prosincu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika