23.09.2011. / 12:11

Autor: Hina

Carlu Lewisu ipak propala kandidatura za Senat

Bivšoj atletskoj zvijezdi Carlu Lewisu, devetostrukom osvajaču olimpijskih medalja, ipak je propala kandidatura za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Carl LewisCarl LewisBivšoj atletskoj zvijezdi Carlu Lewisu, devetostrukom osvajaču olimpijskih medalja, ipak je propala kandidatura za senatsko mjesto u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Američki prizivni sud je ponovo razmatrao njegovu kandidaturu i odbio je jer nije ispunio jedan od uvjeta, nema najmanje četiri godine stalno prebivalište u državi kojoj se kandidira. Lewis se neće žaliti na ovu odluku čime je završila njegova višemjesečna pravna bitka. Zanimljvo, prije nekoliko dana isti sud je donio odluku 2:1 u korist Lewisa, no to je odluku poništio najviši sud New Jerseyja. U novom razmatranju Prizivni sud je odbio Lewisu kandidaturu jer je još 2009. plaćao porez u Kaliforniji i glasovao na tamošnjim izborima. Ista tri suca koja su prošlog tjedan Lewisu dala 'zeleno svjetlo' sada su na deset stranica objasnili promjenu odluke.

Jedan od najuspješnijih sportaša u povijesti olimpijskih igara, koji je član Demokratske stranke, smatra kako republikanski guverner Chris Christie pokušava na svaki način onemogućiti njegovu kandidaturu. Lewis je 2005. u Medfordu i Mount Laurelu u saveznoj državi New Jersey kupio kuću za sebe i za svoju majku, no tek 2009. mu je priznat status stalnog prebivališta. Lewis je na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. osvojio četiri zlatne medalje, a u sljedećih 12 godina osvojio je još pet zlatnih olimpijskih medalja.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika