23.09.2011. / 16:57

Autor: Totalsport

Proizvođači zahtijevaju univerzalni način punjenja električnih automobila

Ukoliko Europska komisija u bližoj budućnosti odluči prihvatiti ovakav prijedlog, univerzalne utičnice u svim automobilima diljem Europe pojavile bi se za pet godina

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon što su mnoge benzinske postaje diljem Europe već postavile priključke za punjenje električnih automobila, stigla je nova ideja kako ih unaprijediti.

Europski proizvođači električnih modela zahtijevaju od Europske komisije da utvrdi jedan univerzalni način punjenja gdje neće biti razlike napajanja prema proizvođaču, modelu ili zemlji u kojoj se puni.

Takva odluka, ukoliko je nadležna komisija prihvati, uštedila bi ogromna financijska sredstva razvijanja novih načina punjenja, a ne treba niti naglašavati koliko bi ona pojednostavila proces punjenja vozačima.

Ukoliko Europska komisija u bližoj budućnosti odluči prihvatiti ovakav prijedlog, univerzalne utičnice u svim automobilima diljem Europe pojavile bi se za pet godina.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 23.09.11. 21:56

A što fali običnoj utičnici?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika