23.09.2011. / 19:30

Autor: Hina

Rim će zabraniti "žive kipove" na ulicama

Ulični zabavljači, prerušeni u statue, koji satima stoje nepomični i na taj način zabavljaju prolaznike, uskoro bi na ulicama glavnoga talijanskog grada mogli biti zabranjeni, izvijestili su u petak talijanski mediji.

Živi kipovi mamac su za turiste (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Živi kipovi mamac su za turiste (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Ulični zabavljači, prerušeni u statue, koji satima stoje nepomični i na taj način zabavljaju prolaznike, uskoro bi na ulicama glavnoga talijanskog grada mogli biti zabranjeni, izvijestili su u petak talijanski mediji.

"Živi kipovi ne bave se nikakvom umjetničkom aktivnošću niti performansom. Smatramo da njihovo stajanje na ulicama predstavlja čisto iznuđivanje", rekao je Federico Mollicone, pomoćnik gradonačelnika Rima za kulturu.

Zabrana živih kipova da "se izlažu" na ulicama glavnoga grada bit će regulirana i posebnom odredbom o kojoj se raspravlja. Dokumentom se predviđaju oštre sankcije i protiv uličnih muzičara, poput primjerice, zapljene njihovih instrumenata i zvučnika te se zabranjuje bučno izvođenje bilo kakvih performansa uličnih umjetnika iza 22.00 sata, u odnosu na sadašnja 23.00.

Prijedlozi neće biti usvojeni niti realizirani ukoliko ih ne usvoje članovi gradskog vijeća koji će o tomu raspravljati za dva tjedna.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika