24.09.2011. / 09:25

Autor: Nacional.hr

Potraga: NASA potvrdila da je satelit pao, ali ne znaju gdje

Predviđa se kako će ostaci satelita biti razasuti na području većem od 700 kilometara, no za sad nema nikakvih potvrda da su nekakvi ostaci zaista i pronađeni

UARS satelit (Foto: NASA)UARS satelit (Foto: NASA)NASA-ini stručnjaci pokušavaju locirati šest tona težak satelit koji je na Zemlju pao rano u subotu. Satelit koji je u Zemljinu atmosferu trebao ući oko sedam sati ujutro po srednjeeuropskom vremenu još uvijek nije pronađen.

Nagađa se kako bi se trebao srušiti negdje na području Kanade, a neke neslužbene informacije govore kako su njegovi dijelovi već pali u zapadnoj Kanadi i na sjeverozapadu SAD-a.

Stručnjaci su jučer tijekom dana isticali kako je rizik za ljudske žrtve izuzetno mali, no nisu ga željeli u potpunosti isključiti. S obzirom na to da je satelit trebao u atmosferu ući u nekontroliranoj putanji, nagađalo se kako bi mogao pasti negdje u Indijskom oceanu.

Predviđa se kako će ostaci satelita biti razasuti na području većem od 700 kilometara, no za sad nema nikakvih potvrda da su nekakvi ostaci zaista i pronađeni.

Vezane vijesti

U jezerima na Titanu postoji život?

U jezerima na Titanu postoji život?

Prema snimkama koje je napravila svemirska letjelica Cassini pretpostavlja se kako na površini Saturnovog mjeseca Titana postoji stotine jezera i tri… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 24.09.11. 12:59

Kako sam zabrinut.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika