24.09.2011. / 09:41

Autor: Hina

Iran pregovara s Moskvom o gradnji druge nuklearke

Iran pregovara s Moskvom o gradnji druge nuklearne centrale, rekao je u petak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad na tiskovnoj konferenciji u New Yorku.

Mahmud AhmadinedžadMahmud AhmadinedžadIran pregovara s Moskvom o gradnji druge nuklearne centrale, rekao je u petak iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad na tiskovnoj konferenciji u New Yorku.

"U tijeku su pregovori s Rusima u svezi s time", kazao je. "No to su općeniti pregovori", dodao je.

Prva iranska nuklearna centrala koju je Rusija sagradila u Bušeru, na jugu zemlje, trebala bi se pustiti u rad tek početkom 2012., rekao je visoki iranski dužnosnik koji je sredinom rujna istaknuo da Iran veću važnost pridaje sigurnosti nego vremenskom planu.

Sredinom kolovoza, voditelj iranskog nuklearnog programa Ferejdun Abasi Davani izjavio je da će ta centrala, snage 60 megavata kada se 3. rujna bude priključila na električnu mrežu, sredinom rujna dosegnuti 400 MW, a maksimalni kapacitet od 1.000 MW postići će koncem studenog i početkom prosinca.

Vezane vijesti

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kina pozivas Iran na "fleksibilnost i pragmatičnost"

Kineski predsjednik Hu Jintao pozvao je u petak svog iranskog kolegu Mahmuda Ahmadinedžada da bude "fleksibilan" i "pragmatičan" u pregovorima o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika