24.09.2011. / 18:37

Autor: Hina

Kosor: Ne želimo biti u novoj vlasti koja će biti ista kao dosadašnja

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je danas u Sisku da bi prevarili birače ako bi nakon izbora koalirali s HDZ-om i HSS-om, jer su iz te koalicije izišli prije nešto više od godine dana, ali da to istodobno ne znači da će koalirati s Kukuriku koalicijom.

Darinko KosorDarinko KosorPredsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je danas u Sisku da bi prevarili birače ako bi nakon izbora koalirali s HDZ-om i HSS-om, jer su iz te koalicije izišli prije nešto više od godine dana, ali da to istodobno ne znači da će koalirati s Kukuriku koalicijom.

"Ako neće biti programa za spas Hrvatske, programa za spas gospodarstva, mi ćemo časno biti u oporbi", izjavio je Kosor, dodavši da ne žele biti u novoj vlasti koja će biti ista kao dosadašnja, jer građanima ništa ne znači tko je na vlasti ako oni teško žive.

Nositelj liste za VI. izbornu jedinicu Davor Žmegač rekao je da HDZ mora u oporbu "kako bismo se prestali osjećati nelagodno u zemlji u kojoj živimo" te da "Hrvatska mora krenuti iz početka", ali da nije izgledna postizborna koalicija s SDP-om.

Po njegovim riječima županije su nepotrebna politička tvorevina, pa u svom programu HSLS predlaže ukidanje županije i osnivanje pet regija, što SDP radi svog koalicijskog partnera IDS-a sigurno neće prihvatiti. Zato nije izgledna postizborna koalicija s SDP-om, pojasnio je.

Kosor je ustvrdio da je današnji HDZ isti onaj kao kad je Sanader bio predsjednik. "Hoće li se HDZ promijeniti za četiri ili osam godina kad se pojave novi ljudi, ne znam, ali ovakav HDZ kakav je bio zadnjih osam godina, a šest godina je predsjednik bio Ivo Sanader nama ne treba. Sa Sanaderovim HDZ-om HSLS ne želi imati ništa", rekao je Kosor.

Izjavio je da je danas časno biti član HSLS-a. "Ljudi od nas nešto očekuju i tvrde kako je malo predsjednika stranaka ili ogranaka koji čistoga obraza mogu doći među građane", rekao je.

U vezi najave premijerke Kosor da će vlada idući tjedan predložiti izmjene Zakona o privatizaciji Ine po kojima nitko, osim hrvatske države, ne može imati više od 49 posto dionica, predsjednik HSLS- a pozvao ju je da smijeni ministar gospodarstva Đuru Popijača.

"Jučer u Šibeniku predsjednica vlade prvi puta potiho, uplašeno govori da možda treba donijeti zakon o zaštiti nacionalnih interesa u Ini. Mi smo to govorili u trećem mjesecu, mi smo to govorili prije mjesec dana. Zato javnom pozivam predsjednicu vlade da smjeni ministra gospodarstva, jer je on prije mjesec dana govorio da mi iz HSLS-a pričamo gluposti. Ako ona prihvaća ono što mi govorimo, neka smijeni svog ministra koji ne zna što radi", izjavio je Kosor.

Na skupu je Dražen Budiša svoj povratak u politiku u kratkom obraćanju obrazložio vjerom u novo vodstvo stranke koje jamči samostalnost i nezavisnu poziciju HSLS-u, za koju se on uvijek zalagao.

Vezane vijesti

'Ništa se nije promijenilo'

'Ništa se nije promijenilo'

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ocijenio je danas kako je aktualna vlada nastavlja tamo gdje je stala loša prethodna vlada te kako se tijekom… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 24.09.11. 18:43

Od ovih i vampiri bježe.


registracija
31/1/10

STTony, 24.09.11. 19:11

Nećete vi biti ni u oporbi jer nećete imati nijednog zastupnika.

HSS će spasiti par županija u Slavoniji gdje im je jaka baza, a vas nitko.


registracija
14/11/07

laufer, 24.09.11. 19:25

Zato su izvukli Budišu iz naftalina sa njegovim svježim pričama i zaslugama u hrvatskom proljeću '72.
Sa takvim kadrom i programom, budućnost je vrlo izvjesna.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 24.09.11. 21:39

Kako ste se prije pokazali u drugima vam nije mjesto!?


registracija
29/11/09

Ivis, 25.09.11. 12:17

Trpa se tamo, gdje ga nitko ne poziva!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika