24.09.2011. / 19:38

Autor: Deutsche Welle

Nogometaš Bayerna sam zapalio svoju vilu?

Igrač Bayerna Breno je nedavno završio u bolnici nakon požara u njegovoj vili. No policija je u međuvremenu utvrdila kako vatra u ekskluzivnoj četvrti Münchena nije izbila slučajno i sumnja u - nogometaša.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU noći na protekli utorak su vatrogasci Münchena imali pune ruke posla sa luksuznom vilom Bayernovog profesionalca kojeg je zahvatila vatrena stihija. Ali nisu mogli učiniti mnogo: vila je praktično potpuno uništena, a šteta se mjeri u milijunima eura. U trenutku požara je u vili bio samo nogometaš - njegova supruga Renata i njihovo troje djece su bili izvan kuće. I nogometašu je morala biti ukazana liječnička pomoć zbog lakšeg trovanja dimom. Nakon požara je policija saslušala Bayernogov nogometaša, ali veoma suosjećajno i kao svjedoka udesa. No u međuvremenu su istražitelji promijenili mišljenje.

"Početna sumnja"

Stručnjaci su utvrdili kako je vatra izbila u sobi za goste u podrumu vile. Ali su očito došli i do nekih zaključaka koji nisu objavljeni u javnosti, ali prema kojima je državno tužilaštvo München I zaključilo kako požar "nije bio slučajan događaj". Ovog petka (23.3.) je još jednom saslušan Breno, ali ovaj puta "pod početnom sumnjom za podmetanje teškog požara", kako je objavljeno u tužilaštvu. U njemačkim medijima se nagađa kako je Bayernovog igrača možda doista mogla zahvatiti želja za (samo)uništavanjem zbog teških depresija od kojih je patio u posljednje vrijeme. List Münchener Merkur otkriva kako se tog kobnog ponedjeljka, samo nekoliko sati uoči požara, Breno na treningu u svojoj momčadi opet žalio na žestoke bolove u koljenu.

Briga za budućnost

Brazilski igrač Bayernove obrane se u posljednje vrijeme uvijek iznova mučio s ozljedama i sve više vremena provodio na klupi, otišao je kući "frustriran i čak u brigama za svoju karijeru". Minhenski list piše kako Breno nije samo zatražio stručnu pomoć sportskog psihologa Bayerna Philippa Lauxa, nego je barem jednom bio i u odjelu minhenskog Max Planck instituta. Brenov klub Bayern je tek izrazio "iznenađenje" zbog teških optužbi s kojima je suočen njihov nogometaš. Nogometni klub je odbio komentirati sadržaje nagađanja o krizi u koju je zapao njihov nogometaš koji je u klub došao početkom 2008.: "Obzirom da klub ne raspolaže dodatnim informacijama, ne možemo o tome ništa reći", piše u priopćenju Bayerna.

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 25.09.11. 09:53

Da,pa?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika