25.09.2011. / 09:19

Autor: Hina

Dalić: Hrvatska do kraja godine neće sklapati novi aranžman s MMF-om

Ministrica financija Martina Dalić izjavila je u subotu u Washingtonu, gdje sudjeluje u jesenskom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, da se Hrvatska neće dodatno zaduživati do kraja godine niti sklapati novi aranžman s MMF-om, objavio je HRT.

Martina DalićMartina DalićMinistrica financija Martina Dalić izjavila je u subotu u Washingtonu, gdje sudjeluje u jesenskom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke, da se Hrvatska neće dodatno zaduživati do kraja godine niti sklapati novi aranžman s MMF-om, objavio je HRT.

"Ono što je bitno je da naša ekonomija pokazuje rast, bitno je da u svim segmentima i u izvoznom dijelu i u dijelu osobne potrošnje i u dijelu industrijske proizvodnje imamo pozitivne trendove. Mislim da će se to nastaviti i u trećem kvartalu. A ono što je svakako činjenica i što pokazuje ova godišnja skupština - okruženje oko nas nije povoljno, ponovno se pojavljuju procjene da bi europsko gospodarstvo moglo potonuti u krizu, a mi smo naravno i dio toga okruženja i zbog toga je još i važnije da su trendovi koje bilježimo u ovoj godini pozitivni", kazala je ministrica finacija za HTV.

Zemlje članice MMF-a u subotu su odlučile ostaviti po strani međusobne razmirice kako bi se usredotočile na svjetsku ekonomsku i financijsku krizu te su obećale da će učiniti sve što je potrebno kako bi zaustavile njezino "ubrzanje".

Direktor Svjetske banke za Srednju Europu Peter Harold izjavio je u Washingtonu da Hrvatska mora biti kompetitivnija, razviti uvjete za otvaranje radnih mjesta te poraditi na uvjetima za privatna ulaganja. U Svjetskoj banci kažu kako razočaravaju njihove procjene da će gospodarski rast u Hrvatskoj u idućoj godini biti manji od dva posto te da to može porazno utjecati na zapošljavanje.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 25.09.11. 09:51

Sklapat će druge godine.U to budi uvjerena.


registracija
22/3/11

vferari, 25.09.11. 10:10

Vi ćete još dva mjeseca jedino i dalje lagati,pljuvati,obmanjivati,izmlšlati,fantazirati,predlagati neostvarive zakone nebili oavojili koji glas,gospodo hadezejci finili su mare bali narod vas je prokužio i jedva čeka da vas potjera u plitičku ropotarnicu iz koje nema povratka


registracija
4/1/09

miroljubiv, 25.09.11. 10:35

Martina Dalić,žena u sukobu interesa sama sa sobom i mužem u INI,mogla bi jedino probati bar ne ostati u sjećanju svih kao gnjus prethodnik.od svih tih ekonomista tipa nje i Jurčića može samo zaboljeti glava.što nesposobnija i gluplja,to veće ministarsko mjesto.u društvu istih krajnji domet i točka na i.Prco Prka čeka svoju lumenku nazad kad obavi rusvaj,može svaštariti kao što je i radila.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika