25.09.2011. / 09:39

Autor: Hina

Netanyahu spreman na plan Kvarteta, ali pod određenim uvjetima

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u subotu je izjavio kako je, pod određenim uvjetima, spreman prihvatiti plan Kvarteta za Bliski istok da bi se, do kraja 2012. ostvario izraelsko-palestinski mir.

Benjamin NetanyahuBenjamin NetanyahuIzraelski premijer Benjamin Netanyahu u subotu je izjavio kako je, pod određenim uvjetima, spreman prihvatiti plan Kvarteta za Bliski istok da bi se, do kraja 2012. ostvario izraelsko-palestinski mir.

"Ako Kvartet poziva na ponovni nastavak izravnih pregovora ne postavljajući prethodno uvjete, vjerujem da je riječ o važnoj stvari", izjavio je Netanyahu u interviewu u programu jedne privatne američke televizije.

Na novinarsko pitanje o izgledima da se postigne dogovor do kraja 2012. godine, Netanyahu je odgovorio s oprezom. "Ako postoji volja za zaključenjem sporazuma, tada će se to i ostvariti, no ako je nema - onda neće ići", rekao je.

Izraelski premijer istaknuo je da će službeno izraelsko stajalište o prijedlogu Kvarteta biti poznato u idućih nekoliko dana. "Moram proučiti prijedlog, konzultirati se sa svojim savjetnicima i s članovima kabineta. Nadam se da će Palestinci na kraju shvatiti da je nemoguće ići dalje bez pregovora, kao i to da ne mogu dobiti državu i nastaviti sukobe" s Izraelom, rekao je.

Također je istaknuo kako je za njega pitanje sigurnosti Izraela iznimno važno te da o tomu treba razgovarati prije svega drugoga i na vrlo konkretan način. "Ne namjeravamo učiniti istu pogrešku kao u Gazi koja je postala iranska baza", rekao je, aludirajući na Hamasovo preuzimanje vlasti u toj enklavi.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 25.09.11. 16:58

Morati cemo razmisliti jos 44 godine o tom prijedlogu. Nismo jos zavrsili gradjenje ilegalnih objekata u koje uvozimo sve osobe s ispravnom getestkom sifrom iz ranoraznih drzava sirom svijeta kako bi zavrsili okupaciju i kolonizaciju tog prostora. Kada to zavrsimo onda cemo razmotriti taj prijedlog. Mislim da bi eveantalno mogli platiti 5% avionske karte palestincima da se isele, uz uvjet da glavninu tog troska snose americki i europski porezni obveznici.
I tko onda kaze da ja nisam za mir.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika