25.09.2011. / 10:20

Autor: Hina

Nepal: 19 mrtvih u zrakoplovnoj nesreći

Svih 19 putnika i članova posade malenog turističkog zrakoplova koji se srušio u nedjelju u blizini Katmandua izgubili su život u nesreći, objavile su mjesne vlasti.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSvih 19 putnika i članova posade malenog turističkog zrakoplova koji se srušio u nedjelju u blizini Katmandua izgubili su život u nesreći, objavile su mjesne vlasti.

Zrakoplov pripada kompaniji Budha Air, a prevozio je turiste u razgledavanje Mount Everesta iz zraka. Srušio se na povratku u Katmandu po izuzetnom lošem vremenu.

U zrakoplovu je bilo 16 putnika, većinom stranih turista, i troje članova posade. "Našli smo jednog preživjelog, ali je od ozljeda umro u bolnici", rekao je glasnogovornik policije Binod Singh.

Olupina zrakoplova pronađena je u mjestu Kotdanda, oko pet kilometara južno od nepalske prijestolnice. Poginuli su državljani Indije, SAD-a, Japana i Nepala.

Razgledavanje himalajskih vrhova iz zraka popularna je turistička aktivnost u Nepalu, siromašnoj zemlji u kojoj se nalazi osam od 14 svjetskih planina viših od 8000 metara i kojoj turizam donosi četiri posto BDP-a.

Vezane vijesti

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Mađarska vozačica: Čačić treba odgovarati za ono što je učinio

Katalina Liptak, mađarska vozačica škoda fabije na koju je prije dvije godine automobilom naletio potpredsjednik hrvatske vlade Radimir Čačić… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika