25.09.2011. / 14:36

Autor: Hina

Milanović: Neće nas uvući u prljavu kampanju

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da njegova stranka neće sudjelovati u prljavoj predizbornoj kampanji kakva je, kazao je, sada na djelu, poručivši političkim suparnicima da si neprijatelja i sugovornika u prljavoj kampanji traže na drugom mjestu.

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da njegova stranka neće sudjelovati u prljavoj predizbornoj kampanji kakva je, kazao je, sada na djelu, poručivši političkim suparnicima da si neprijatelja i sugovornika u prljavoj kampanji traže na drugom mjestu.

"Kampanja je počela davno, kao što vidimo prljava je, ali s naše strane neće biti prljava. To je poruka našim političkim suparnicima, rivalima, a ne neprijateljima - ako žele biti neprijatelji, neka si ga traže negdje drugdje, u nama neprijatelja neće imati, ali će imati žestokog suparnika i protivnika koji planira dobiti ovu utakmicu, i to po pravilima, ne u produžecima i iz ofsajda", poručio je Milanović na početku zasjedanja SDP-ovog Glavnog odbora.

Naglasio je da između negativne i prljave kampanje postoji velika razlika - u negativnoj se razotkrivaju mane protivnika, ali po pravilima igre, a u prljavoj nema pravila, spreman si na sve.

Istaknuo je da SDP nikome neće biti sugovornik u prljavoj kampanji, "koliko god se trudili, upinjali se uvući nas u tu prljavu kampanju i probati dokazati da su svi isti, da svi igraju na isti prljavi način", izrazivši uvjerenje da će građani razumjeti takav stav SDP-a te da "ovoga puta neće nasjesti".

"Mogu govoriti što god hoće, mogu se služiti osobnim objedama, mogu optuživati SDP da je imao prljavo poslovodstvo i tajne račune, samo naprijed. Istina je, vjerujem, jasna velikoj većini naših ljudi, a vjerujem da će biti jasnija još većoj većini ljudi", poručio je Milanović.

Dodao je da SDP nema ništa skrivati, da je uvijek radio transparentno, po zakonu, pošteno i ispravno, te da se to može utvrditi. "Straha nemamo, kompleksa nemamo, tu smo za razgovor s ljudima, svjesni da radimo dobre stvari, svjesni i da možemo pogriješiti, jer tko radi taj i griješi, ali i svjesni da imamo dobre namjere, puno znanja, da imamo koaliciju koja je svjetonazorski usklađena", rekao je Milanović.

Naglasio je da Kukuriku koalicija nije ideološka, već svjetonazorska koalicija, s visoko postavljenim kriterijima, bez populizma, te da je jedini element populizma želja za što intenzivnijim kontaktom s ljudima, što SDP, HNS, IDS i HSU i rade ovih dana i nastavit će idućih tjedana po cijeloj zemlji.

Milanović je zadovoljan reakcijom građana na otvoreno predstavljanje Plana 21, izbornog programa Kukuriku koalicije, i to ne samo njihovim odazivom, već i načinom na koji koalicija s građanima vodi dijalog. "Ljudi su dobronamjerni, ljudima nije ubijena vjera i duh i naš je glavni zadatak da Hrvatskoj dignemo duh, samopoštovanje i samopouzdanje", poručio je.

Dodao je da tako otvoren odnos prema građanima nije tipično političko ponašanje, već malo teži, kompliciraniji politički zahvat, ali da vjeruje kako će to većina građana prihvatiti dobronamjerno, bez obzira na mogućnost da neki elementi programa nisu nekome dovoljno jasni, ili pak pogrešni. "Vjerujemo u dobronamjernost velike većine ljudi, a oni koji nisu dobronamjerni, koji žele od kampanje napraviti prljavu kampanju, samo neka to rade", rekao je Milanović.

U kampanji će, najavio je, isticati da odgovornost za uspjeh Hrvatske u EU leži na Hrvatskoj, koja odlučuje o najvećem broju stvari, ima odgovornost i zasluge za uspjeh, ali i odgovornost za neuspjeh.

"Nije to Bruxelles, nije to ni jedan drugi centar moći, nije to ni jedna druga vlada, to je Hrvatska i ako nešto želimo da izađe iz ove kampanje, onda želimo da se naglasi da za uspjeh odgovornost leži na nama", poručio je Milanović, koji ne vidi opravdani razlog zašto vlada nije ranije objavila ugovor o pristupanju Hrvatske u EU.

Inače, Glavni odbor SDP-a danas raspravlja i odlučuje o izbornom programu Kukuriku koalicije.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 25.09.11. 14:59

Zašto ne?
U koju sferu spada nasilje nad građanima Hrvatske koje čini HDZ?Koliko se brakova raspalo radi neimaštine zahvaljujuću njima?Koliko je šamara palo na nedužne ženine i dječje glave zbog nervoznih roditelja?


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.09.11. 16:48

veli moja žena, da je ona na mjestu gospođe milanović podnijela bi tužbu za klevetu protiv sumrakice. i navela sve novinare koji su čuli one gluposti. bilo bi zgodno vidjeti koji bi to sudac odbacio tužbu.


registracija
15/8/09

vergilia, 25.09.11. 17:14

Ne znam da li će uspjeti na sve Kosoričine prljavštine ostati u okvirima uljudnosti..:) Kokoš se već javila, kaže - "vidi tko se javlja". Sve takve bljuvotine su - nasilje - nad dostojanstvom, nad ljudskošću, nad razumom. Kako na to ostati miran i uljudan?? Ako uspiju - svaka im čast!


registracija
14/8/10

rubix, 25.09.11. 17:19

@starimudrac
Nažalost, Sumrakicu štiti zastupnički imunitet tako da je gospođa Milanović ne može tužiti. Preostaje nam nadati se da će i Sumrakicu i njenu prijateljicu Jacu i cijeli hdz uskoro kazniti birači pa da se zauvijek riješimo tih odvratnih, pokvarenih lopova.


registracija
5/3/10

starimudrac, 25.09.11. 17:57

rubix, nikoga ne štiti imunitet za pogani jezik, imunitet štiti zastupnike od obijesnog parničenja i od ometanja njihove dužnosti. sumrakica je prva počela i sud jednostavno to ne može odbaciti. uostalom, tužiti se može za dva mjeseca, pa kad to bude dodjeljeno nekom sucu to je još mjesec, a tad već nema imuniteta. i ako sudac odbaci tužbu, postoji žalba na riješenje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika