25.09.2011. / 20:53

Autor: Hina

Papa ostaje Papa

Sveta Stolica je u nedjelju u Freiburgu odgovorila na glasine objavljene u jednom talijanskom listu da papa Benedikt XVI. razmišlja o ostavci nakon 85. rođendana u travnju iduće godine.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Sveta Stolica je u nedjelju u Freiburgu odgovorila na glasine objavljene u jednom talijanskom listu da papa Benedikt XVI. razmišlja o ostavci nakon 85. rođendana u travnju iduće godine.

"Papa se dobro osjeća. Trenutačno je na kraju svog veoma napornog putovanja i, sa zdravstvenog stajališta, ovo putovanje je doista uspješno", uzvratio je otac Federico Lombardi, ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice, novinarima koji su mu postavili pitanje u vezi s tim.

Dnevni list Libero (desnica) objavio je tijekom jutra da se Joseph Ratzinger "boji da neće moći nositi teret svoje službe". "Razmišlja da ode u travnju, ali mora izdržati", piše taj milanski list koji ne navodi ni izvor svoje informacije ni pojedinosti, već kaže da prenosi "glasine" koje "kruže glavnim vatikanskim službama".

Otac Lombardi je rekao da "ne zna ništa" o tome. "Znamo samo ono što je Papa napisao u svojoj knjizi Svjetlo svijeta. Drugih informacija nemam", dodao je.

Benedikt XVI. je u toj knjizi razgovora s njemačkim novinarom Peterom Seewaldom, objavljenoj 2010., rekao da papa "ima pravo i, ovisno o okolnostima, dužnost da se povuče" ako osjeti da ga napušta "fizička, psihička i duhovna" snaga.

"Snaga i izdržljivost koju je pokazao tijekom ovog putovanja, dovoljno govore, čini mi se, da je kadar i dalje ispunjavati svoje veoma teške obveze", rekao je Lombardi četvrtog, zadnjeg, dana tog posjeta s vrlo bogatim programom.

Dok je u Madridu najavljivao idući Svjetski dan mladih koji će se 2013. održati u Rio de Janeiru, Papa je kazao kako se nada da će tada doći u Brazil.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika