25.09.2011. / 21:39

Autor: Nacional.hr

"Barba Luka":

Neće biti tragedija ako HDZ izgubi izbore, a premijer postane Milanović

Što se tiče aktualne kampanje koja ima sve karakteristike "prljave političke kampanje", Bebić smatra kako se u medijima vodi kampanja protiv HDZ-a koja gotovo graniči s histerijom

Luka BebićLuka BebićPredsjednik Sabora Luka Bebić prije otprilike mjesec dana najavio je svoje povlačenje iz aktivne politike zbog zdravstvenih razloga.

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, Bebić se osvrnuo na predstojeće izbore, predizbornu kampanju, ali i svoje prijateljstvo s najpoznatijim stanovnikom Remetinca, Ivom Sanaderom.

Istaknuo je kako je u odličnim odnosima s obitelji Sanader te kako se sa bivšim predsjednikom HDZ-a čuo telefonski. No, dodao je, neće ga posjetiti u zatvoru, jer Sanader to ne želi, ali i jer bi se njegovom posjetu pridavala politička težina.

Na pitanje, odriče li se prijateljstva sa Sanaderom, Bebić je odgovorio kako se prijatelji pokazuju u teškim okolnostima te kako se on ne odriče Sanadera i prijateljstva s njim. Nastavio je kako nitko ne zna sve o svojim prijateljima, ni o supružnicima, pa tako ni on nije mogao znati sve o Sanaderu.

Bebić je istaknuo kako treba pričekati sudsku presudu za optužbe koje se Sanaderu stavljaju na teret, ali i dodao kako ni presuda neće promijeniti njihovo prijateljstvo.

Što se tiče aktualne kampanje koja ima sve karakteristike "prljave političke kampanje", Bebić smatra kako se u medijima vodi kampanja protiv HDZ-a koja gotovo graniči s histerijom. Unatoč teškim optužbama koje se vežu u HDZ, Bebić je uvjeren da će stranka opstati te da će dobiti više glasova no što to ankete predviđaju. No, dodaje, neće biti tragedija ni ako izgube izbore. Ni dolazak Zorana Milanovića na mjesto premijera ne smatra tragedijom. Kaže, javnost će ocijeniti da li je on kompetentan ili ne.

Nije mogao izbjeći pitanje o premijerki Jadranki Kosor i Vladi. Bebić je za nju imao samo riječi hvale. Podsjetio je kako je ona u vrlo teškoj situaciji preuzela odgovornost i vukla nepopularne poteze. No, ističe, prošli smo najgoru točku i pomalo izlazimo iz krize.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
27/7/09

verina, 25.09.11. 22:15

Ako izlazimo iz krize, to se događa inercijom a ne smišljenom politikom ove Vlade, pogotovo ne Kosoričinom zaslugom ...


registracija
5/1/07

james, 25.09.11. 23:05

O Jadranki sve najbolje isto kao i omrtvima


registracija
12/1/11

siziff, 26.09.11. 02:09

Ajde čevabđija ukurac !
Mogao si sjediti u saboru samo iz razloga prjavštine komunjarstva-hadezenjarstva, i mizerne pameti naroda, kakvu imaš i sam i reciklirana komunjarska stranka kojoj pripadaš, koji ti / vam je dao (sado-mazo) legtimitet da ga /ih kradeš /kradete predugih dvadeset godina.


registracija
2/6/11

stereo, 26.09.11. 07:01

Tko bio da bio ja nebih htio, ljepše je podjebavati.


registracija
11/12/07

time, 26.09.11. 07:43

E, ako mu je Sanader prijatelj onda nikako ne misli o Jadranki ono što javno govori. Ipak njegovim rječima razum vlada jer treba u mirovinu otići mirno. Zato o Jaci samo najbolje...


registracija
15/8/09

vergilia, 26.09.11. 08:05

Ako si s nekim prijatelj, a taj prijatelj je lopov, onda ZNAŠ da je lopov. Štoćereći - predsjednik Sabora znao je da je njegov prijatelj premijer - lopov. Što to govori o predsjedniku Sabora i o našoj političkoj mafiji - zna se. Jer - predsjednik Sabora ne može tolerirati premijera- lopova, čak i ako mu je prijatelj. Prijateljstvo je jedno, a politička funkcija - drugo. OVAJ predsjednik Sabora, kao prijatelj premijera - lopova trebao je odstupiti zajedno s njime, to bi bio logični, moralni, demokratski potez. Pljeskati predsjedniku Sabora što će ostati prijatelj s premijeropm-lopovom nakaradno je. No, kod nas je očito sve nakarada, pa će zato ovaj predsjednik sabora dobiti - častan otpust i obilnu mirovinu.


registracija
3/12/10

Yoda, 26.09.11. 20:08

@vergilia - potpisujem...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika