26.09.2011. / 11:25

Autor: Hina

Jurčić: Lyon će nam pružiti prigodu

"Ključno je uvjeriti dečke da možemo. Optimist sam i pokušavam to samopouzdanje prenijeti na momčad, da i oni povjeruju da možemo ostvariti pozitivan rezultat".

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Nakon što je na otvaranju Lige prvaka doživio poraz od Real Madrida, Dinamo u dvoboju 2. kola D skupine očekuje gostovanje u Lyonu. Susret je na rasporedu u utorak u 20.45 sati, a 'Modri' su na put krenuli danas charter letom.

"Mislim da je najbitnije vjerovati da možemo i da smo sposobni ostvariti dobar rezultat. U tih 90 minuta sigurno će nam se ukazati dobra prilika i moramo to iskoristiti," istaknuo je Krunoslav Jurčić uoči leta u Francusku. Trener hrvatskog prvaka je optimist, premda je svjestan kako ispred njegove momčadi stoji veliki izazov.

"Ključno je uvjeriti dečke da možemo. Optimist sam i pokušavam to samopouzdanje prenijeti na momčad, da i oni povjeruju da možemo ostvariti pozitivan rezultat".

Lyon se trenutačno nalazi na čelu Le Championnata sa 17 osvojenih bodova u osam kola i razlikom pogodaka 14:7. U zadnjem kolu deklasirao je Bordeaux (3:1), a trener Remi Garde je uspio odmoriti i nekoliko ključnih igrača.

"Lyon iz malo prilika postiže mnogo golova. Oni zabijaju iz poluprilika što je odlika velikih momčadi. Imaju uhodane sheme na koje sam upozorio igrače," otkrio je Jurčić te posebno naglasio dva imena: "ključni igrači su Gomis i Bastos. Oni odlučuju i o njima treba voditi najviše računa."

Za razliku od 'lavova' Dinamovi napadači imaju problema s realizacijom što se najbolje vidjelo na utakmici protiv Lokomotive. "Realizacija se rješava s vremenom i s velikim brojem ponavljanja. Beqiraj, Rukavina i Krstanović moraju puno razmišljati o realizaciji, ali ne smiju biti opterećni time. Svaka špica dođe u krizu ponekad."

Dinamo do sada nije gostovao u Lyonu, no Hrvatska stadion Gerland pamti po dobrome. 'Vatreni' su na tom stadionu pobijedili Njemačku 3:0 i izborili plasman u polufinale svjetskog prvenstva 1998. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika