26.09.2011. / 13:32

Autor: Hina

BiH građanima: Ne nasjedajte lažnim ponudama za azil

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pozvalo je građane BiH da ne nasjedaju na lažne ponude o navodnoj mogućnosti dobivanja azila u zemljama Europske unije, ocjenjujući da enormno povećani broj zahtjeva narušava i ugled zemlje nakon što je ove godine konačno ukinut vizni režim za zemlje članice EU-a.

Velik broj azilanata mogao bi rezultirati ponovni uvođenjem viza za BiHVelik broj azilanata mogao bi rezultirati ponovni uvođenjem viza za BiHMinistarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pozvalo je građane BiH da ne nasjedaju na lažne ponude o navodnoj mogućnosti dobivanja azila u zemljama Europske unije, ocjenjujući da enormno povećani broj zahtjeva narušava i ugled zemlje nakon što je ove godine konačno ukinut vizni režim za zemlje članice EU-a.

U upozorenju koje je u ponedjeljak upućeno iz ministarstva sigurnosti navodi se da su "osuđeni na neuspjeh" zahtjevi da građani BiH dobiju azil u zemljama EU-a jer BiH ne spada u skupinu zemalja za koju se dodjeljuje međunarodna zaštita. Dodaje se kako lažne ponude pojedinaca i organizacija za organiziranjem putovanja i dobijanje azila u zemljama Europske unije predstavljaju kriminalne aktivnosti dok će pak građani koji prihvate takve ponude biti izloženi kaznenim mjerama Europske unije i zabranama ponovnog ulaska na duže vremensko razdoblje.

"Ministarstvo sigurnosti BiH upozorava građane Bosne i Hercegovine da ne prihvaćaju ovakve ponude i da se ne uključuju u aktivnosti koje za posljedicu mogu imati samo njihovu kaznenu, materijalnu i moralnu odgovornost i koje mogu stvoriti neprijatnosti ostalim građanima i narušiti ugled Bosne i Hercegovine", navodi se u priopćenju ministarstva sigurnosti BiH.

Najveći broj "azilanata" iz BiH prijavio se u Belgiju iz općina na sjeveru BiH Modriče, Gradačca i Odžaka. Kako bi ih upozorio na prijevare te spriječio povećani broj nepoštivanja pravila bezviznog režima, ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović posjetit će sutra ove općine i razgovarati s predstavnicima tamošnjih vlasti.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika