26.09.2011. / 16:43

Autor: Nacional.hr

Poražavajuće: U tri godine hrvatske tvrtke izgubile 200 milijardi kuna

Ukupna kapitalizacija ZSE je 2007. godine iznosila gotovo 400 milijardi kuna, a u petak je pala ispod 200 milijardi kuna

Brokeri na burzi nemaju se čemu radovatiBrokeri na burzi nemaju se čemu radovatiStatistički podaci kojima nas svakog mjeseca uveseljavaju iz Banskih dvora ne daju kompletan uvid u stanje u hrvatskom gospodarstvu. No, kada se ti podaci pogledaju u kontekstu konkretnih gubitaka vrijednosti, rezultati su zastrašujući.

Kako u svojoj tjednoj analizi navodi ST invest, društvo za osnivanje i upravljanje investicijskim fondovima, u protekle tri godine hrvatske su tvrtke izgubile na vrijednosti otrpilike 200 milijardi kuna.

Ukupna kapitalizacija ZSE je 2007. godine iznosila gotovo 400 milijardi kuna, a u petak je pala ispod 200 milijardi kuna.

Kako navode, indeks Zagrebačke burze, Crobex, je samo prošlog tjedna pao za sedam posto, a od veljače ukupni pad iznosi 21 posto.

Iz ST investa ističu kako se problem "očito neće razriješiti dok se ne riješi grčki problem".

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika