26.09.2011. / 18:14

Autor: Hina

Šeksova 'srpska agresija na Hrvatsku'

Za optužnice protiv 40-ak branitelja koje su stigle iz Srbije, a među kojima je i on, Šeks je ponovio kako je neće primiti u ruke te da su one za njega "zločinački papiri".

Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL (arhiva)Photo: Sanjin Strukić/PIXSELL (arhiva)Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks komentirao je danas u Đakovu, odgovarajući na novinarsko pitanje, vladine najave o donošenju zakona o ništetnosti akata bivših pravosudnih tijela i vojnih sudova bivše JNA te bivše države, pri čemu je istaknuo kako se, pravno gledajući, tim zakonom Srbiju ne može pravno obvezati da odustane od podizanja optužnica, ali on može biti način na koji bi sve zemlje bivše Jugoslavije izvele snažan pritisak da Srbija odustane od te svoje prakse.

Najavio je kako će spomenuti zakon vlada predložiti na sjednici već ovoga tjedna i uputiti ga u saborsku proceduru. "Taj je zakon i način pritiska prema EU jer je ova srpska praksa podizanja optužnica protiv hrvatskih branitelja izvan svih pravnih europskih normi", istaknuo je Šeks i dodao kako će i sam, budući da je predsjednik odbora za Ustav, sudjelovati u donošenju tog zakona.

"Srbija si je, što je potpuno neprihvatljivo, uzela za pravo ulogu svjetskoga pravosudnog policajca, pravosudnog žandara za davno i zauvijek propalu Jugoslaviju", ustvrdio je potpredsjednik Hrvatskoga sabora.

Za optužnice protiv 40-ak branitelja koje su stigle iz Srbije, a među kojima je i on, Šeks je ponovio kako je neće primiti u ruke te da su one za njega "zločinački papiri".

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora danas je u Đakovu na sastanku zatvorenom za javnost s đakovačkim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom HDSSB-a Zoranom Vinkovićem razgovarao o rješavanju najvažnijih problema u tom gradu.

Vinković je također prokomentirao najnovije optužnice iz Srbije. Nazvao ih je novom agresijom na Hrvatsku, dodajući kako to ne može dopustiti ni EU. Složivši se s Vinkovićevom ocjenom, Šeks je rekao kako je to "nastavak agresije na Hrvatsku, i to pravno-političke agresije".

"Zamjenom teza, od žrtava se žele napraviti krivci. Pokušaj je to stvaranja ravnoteže u krivnji i odgovornosti", zaključio je Šeks.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.09.11. 18:25

Takvu politiku stvaranja čudne i čudovišne Hrvatske,upravo Šeks provodi od 91.godine.Kreator svih muteži po kojoj i jesmo došli gdje jesmo,sada pokušava Hrvatsku gurnuti ispred svoje politike kako bi svi građani Hrvatske trebali stati u obranu domovine(čitaj njega osobno),zaista je krajnje ljigavo,degutantno i prostački.Umjesto čvrste hrvatske politike i samosvjesti,Šeks je Hrvatsku doveo do apsurdne razine neprepoznatljivosti.Osim da kotira kao puzajuća marioneta u regiji.Ali to je Šeks.To je HDZ.To je pogrešna osoba u pogrešnoj stranci ali sa punim legalitetom koju joj(i njemuosobno)daje kritična masa glasača .Nesvjesnih gusaka u magli čije jato neće još dugo letjeti.Nadam se i vjerujem u to.


registracija
26/12/06

capica, 26.09.11. 18:40

Nije mi baš jasno kako "naša Vlada" misli i dalje sjediti na dvije stolice. S jedne strane potpisali su međudržavni sporazum sa Srbijom još 2006 g o progonu ratnih zločinaca. Prema tom sporazumu uhićeni su Purda i Marić, ispitivani dr Bosanac, Janjić i Maslov. Sada , kada je Šeks u pitanju, to će on osobno riješiti zakonom. Je li to znači popljuvati onaj sporazum od 2006g koji je u ime Hrvatske potpisao Bajić? I zašto se nije zakon mjenjao kad su bili u pitanju ovi branitelji i dr Bosanac? A što se tiče baljezganja o ex Yu i JNA , pa to je bez veze. Šeksa tuži tužiteljstvo države Srbije , koja je pravno priznata itd. Kakva Yu ???


registracija
15/5/09

Fidelito, 26.09.11. 19:05

Locirati, uhititi i isporučiti.


registracija
11/12/07

time, 26.09.11. 19:18

Pravno-političku agresiju na Hrvatsku državu i njen pravosudni sistem Šeks provodi već 20 godina. Upravo na njegovim briljantnim izumima kako se "Zamjenom teza, od žrtava naprave krivci" funkcioniraju njegovi suci, njegovi tužioci i njegovo pravosudje. Vratilo mu se kao bumerang-upravo ono što je sam gradio. Prema tome "Kuš Vlado, bićes sretan ako mirovinu ne provedeš u hotelu Remetinec ili ne daj bože jos nekom gorem...


registracija
22/4/11

www, 26.09.11. 23:44

Sigurno će mu koalicijski partner Pupovac dati podršku u saboru. Ha,ha,ha. Tko pod drugim jamu kopa ....


registracija
2/6/11

stereo, 27.09.11. 07:53

Koja je razlika između Srpske i Šeksove agresije. On ima Državu mi je nemamo i skojo si ju je sebi po mjeri. Jebala ga Biša Jugoslavija, JNA, Srbi, Muslići i konobari svih kalibara.


registracija
7/3/11

medjimurec, 27.09.11. 08:06

Ajd ga ne lupetajte , nije bitan Seks nego Srbija koja donosi optuznice koje se odnose na npr Vukovar odnosno na Hrvatsku a tzv dokazi su im jos od bivse JNA koja je dobila po nosu u HR :Seks je tu u pravu samo je zalosno sto se taj zakon nije donio ili provodio vec prije!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika