26.09.2011. / 18:52

Autor: Hina

Pahor: Arbitražni sporazum s Hrvatskom je moj najveći uspjeh

Predsjednik slovenske vlade Borut Pahor nazvao je u ponedjeljak arbitražni sporazum s Hrvatskom jednim od najvećih uspjeha svoje vlade koja mandat završava prije vremena zbog izglasanog nepovjerenja u parlamentu.

Borut Pahor i Jadranka KosorBorut Pahor i Jadranka KosorPredsjednik slovenske vlade Borut Pahor nazvao je u ponedjeljak arbitražni sporazum s Hrvatskom jednim od najvećih uspjeha svoje vlade koja mandat završava prije vremena zbog izglasanog nepovjerenja u parlamentu.

"Riješili smo problem koji 18 godina nije bio riješen, problem kojemu nisu bile dorasle niti Drnovšekove niti prijašnja Janšina vlada", rekao je Pahor u razgovoru za Slovenski radio, dodajući da je tom pitanju posvetio dobar dio svoga mandata na početku.

"Danas u Hrvatskoj nemamo susjeda s kojim su zbog graničnog prijepora odnosi postajali sve teži, nego prijatelja", rekao je Pahor.

Pahor je potvrdio u ponedjeljak da će na vjerojatnim parlamentarnim izborima krajem godine voditi svoje Socijalne demokrate (SD), te zanijekao nagađanja da će iduće godine kandidirati za položaj predsjednika države.

"Ne zanima me mjesto predsjednika države. Kandidirat ću se za još jedan jedan premijerski mandat iako ne vjerujem da ću u tome uspjeti. No, dobit ćemo više glasova nego nam trenutno pokazuju ankete", rekao je Pahor.

Dodao je da je kao predsjednik vlade u javnosti postao "žrtveno janje" za stanje u državi, te da će to vjerojatno utjecati na izborni rezultat, ali da ostaje u aktivnoj politici, te da je prvi otvoreno i iskreno govorio o dimenzijama krize.

Pahor je rekao da oporba na prijevremenim izborima potkraj godine ima više šansi za uspjeh od njegovih Socijalnih demokrata (SD), ali da on osobno nema grižnje savjesti zbog djelovanja vlade u zadnje tri godine.

Vlada se, naglasio je, trudila koliko je najbolje mogla, reforme su odbačene na referendumima, a državi je sada potrebna "inventura" jer je zbog krize u Europi i svijetu moguće da "agonija tek počinje" iako oporba tvrdi da će agonija završiti odlaskom sadašnje vlade.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

registracija
24/5/09

Sharp, 26.09.11. 19:16

Znaci, nevjerovatna politicka ucjena je Pahorov najveci uspjeh... ?! Mozes ti sa balkana u EU, ali nece taj jebeni balkan izvan tebe, barbika moja ;-)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika