26.09.2011. / 19:55

Autor: Hina

Medvedev tražio Kudrin poslušao: Ruski ministar financija dao ostavku

Ruski ministar financija Aleksej Kudrin je u ponedjeljak dao ostavku koju je Kremlj odmah prihvatio, rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova.

Aleksej KudrinAleksej KudrinRuski ministar financija Aleksej Kudrin je u ponedjeljak dao ostavku koju je Kremlj odmah prihvatio, rekla je glasnogovornica predsjednika Natalija Timakova.

"Predsjednik republike je potpisao dekret o ostavci zamjenika premijera i ministra financija Alekseja Kudrina", rekla je Timakova, prenose ruske agencije.

Nekoliko sati ranije je predsjednik Dmitrij Medvedev pozvao ministra Kudrina da podnese ostavku ili da tijekom dana potvrdi svoju lojalnost, u ljutitoj reakciji na Kudrinovu izjavu da ne namjerava sudjelovati u vladi koju će predvoditi budući premijer Medvedev s kojim se ne slaže u pogledu gospodarske politike.

"Ako se ne slažete s predsjednikovom politikom za čiju je provedbu zadužena vlada, ima samo jedna stvar koju možete napraviti - podnijeti ostavku. Ocijenite li da postoje nesuglasice, možete ostavku potpisati sada i ovdje", rekao je Medvedev, a prenijela je agencija Itar-Tass.

Ruski predsjednik izjavio je to na susretu u Dmitrovgradu, u Kudrinovoj nazočnosti, dva dana nakon što je postalo jasno da predsjednik Medvedev i premijer Vladimir Putin sljedeće godine namjeravaju zamijeniti funkcije.

Vezane vijesti

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Putin imenovao vladu s malo novih imena

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je u ponedjeljak sastav nove vlade koju predvodi Dmitrij Medvedev, u kojoj su na ključnim pozicijama ostali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika