26.09.2011. / 20:19

Autor: Hina

Gotovinina obrana traži obustavu postupka protiv Ivanovića

Obrana generala Ante Gotovine pozvala je Žalbeno vijeće Haaškoga suda da Hrvatskoj naredi da odmah povuče žalbu na oslobađajuću presudu pred hrvatskim pravosuđem protiv jednog od članova njegova tima Marina Ivanovića, objavio je u ponedjeljak Haaški sud.

Gotovina s braniteljimaGotovina s braniteljimaObrana generala Ante Gotovine pozvala je Žalbeno vijeće Haaškoga suda da Hrvatskoj naredi da odmah povuče žalbu na oslobađajuću presudu pred hrvatskim pravosuđem protiv jednog od članova njegova tima Marina Ivanovića, objavio je u ponedjeljak Haaški sud.

Obrana generala Gotovine "traži da Žalbeno vijeće naloži Hrvatskoj da odmah ispuni nalog suda o povlačenju žalbe u predmetu protiv Ivanovića", navodi se u podnesku obrane.

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u veljači ove godine naložilo je da se obustave svi postupci kao i istrage koje se protiv članova tima generala Ante Gotovine vode u Hrvatskoj.

Državno je odvjetništvo u tom trenutku imalo uloženu žalbu na nepravomoćnu oslobađajuću presudu zagrebačkog Općinskog kaznenog suda protiv Marina Ivanovića, člana Gotovinina tima, koji je u slučaju navodnog prikrivanja tzv. topničkih dnevnika 2010. nepravomoćno oslobođen tih optužbi.

"Unatoč tome hrvatske vlasti odbile su obustaviti svoje napore da u žalbenom postupku preokrenu oslobađajuću presudu protiv gospodina Ivanovića. Unatoč brojnim porukama obrane generala Gotovine tijekom više od sedam mjeseci, u kojima se tražilo poštivanje naloga suda, hrvatske vlasti ustrajno su odgovarale da će razmotriti to pitanje no nisu poduzele ništa kako bi se žalbeni postupak protiv gospodina Ivanovića obustavio", navodi se u podnesku obrane generala Gotovine.

Obrana traži i da Hrvatska objasni žalbenom vijeću Haaškoga suda svoje neispunjavanje naloga suda o obustavi svih postupaka protiv članova braniteljskog tima u proteklih sedam mjeseci.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 26.09.11. 22:21

A onda Jaca i ADZ kliču -živio gen. Gotovina ! Đubrad licemjerna !


registracija
7/3/11

medjimurec, 27.09.11. 10:06

Govna glupa u nasem pravosudju , valjda kvocijent na nivou sobne temperature!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika