Objavljeno u Nacionalu br. 828, 2011-09-27

Autor: Marko Biočina

Linićevo odlučno možda o Lex Ini

Slavko LinićSlavko LinićIVO SANADER prije nekoliko se godina rugao neodlučnosti političkih protivnika iz SDP-a parolom da "ne znaju bi li piškili ili kakili". U skladu s tom Sanaderovom rugalicom Slavko Linić Vladinu je inicijativu za ograničavanje maksimalno mogućeg vlasničkog udjela u Ini okarakterizirao kao sulud potez, iako je nešto slično tomu sam predlagao prije manje od pola godine, zbog "nečistih Linićevo odlučno možda o Lex Ini stvari u Ini".

Ipak, kaže Linić, tada je za to bio pravi trenutak, a sad je prekasno. Što se promijenilo? Zapravo ništa, osim što je otkriveno barem deset novih dokaza koji upućuju na nelegalne aktivnosti u privatizaciji Ine. Dakle, nečistoća je više nego ikad, pa kad je Vlada napokon pristala poduzeti nešto u vezi s tim, Linić odjednom zagovara pregovore, koje su Mađari već, nota bene, odbili.

Linić je dovoljno iskusan da bi trebao znati kako smisao oporbe nije da uvijek bude protiv, kao i da je podnošenje junačkih prijedloge kad znaš da neće biti prihvaćeni jeftino politikantstvo, koje birači vrlo brzo prozru.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika