27.09.2011. / 08:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Gadafi i dalje prijetnja

"On i njegovi sinovi se mogu slobodno kretati što može dovesti do veće destabilizacije Libije, dok god ne budu uhićen bivši vođa i njegovi pomoćnici", dodao je Džibril pred 15 zemalja Vijeća.

ArhivaArhivaMoamer Gadafi predstavlja terorističku prijetnju sve dok je slobodan, rekao je u ponedjeljak privremeni libijski premijer Mahmud Džibril na sastanku Vijeća sigurnosti o Libiji.

"Gadafijeve postrojbe i dalje ubijaju nedužne civile u raznim dijelovima naše zemlje", dodao je Džibril, drugi čovjek Prijelaznog nacionalnog vijeća (NTC).

Dok snage prijelazne vlasti u Libiji prodiru u Sirt, rodni grad Gadafija, Džibril je istaknuo kako bivši libijski vođa posjeduje velika bogatstva u novcu i zlatu.

"On i njegovi sinovi se mogu slobodno kretati što može dovesti do veće destabilizacije Libije, dok god ne budu uhićen bivši vođa i njegovi pomoćnici", dodao je Džibril pred 15 zemalja Vijeća.

"Činjenica da je slobodan i da na raspolaganju ima takva bogatstva znači da je još uvijek kadar destabilizirati stanje ne samo u našoj zemlji, već i šire", upozorio je Džibril. Čelnici NTC-a drže da bi Gadafi mogao nastaviti terorističke akcije i izvan Afrike opskrbljujući oružjem ekstremističke skupine.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
17/7/07

budjoni, 27.09.11. 09:19

Zar nije već sto puta spomenuto kako je Gadafi slomljen, sinovi mu pobijeni, a on u bijegu?
Da su ga napustili najbliži suradnici i da je izgubio podršku libijskog naroda?
Zar su nam novinarska izvješća lagala da su osvojeni svi libijski gradovi i da je uspostavljena nova (pobunjenička) vlada?
Zar se ne sudi ratnim zločincima koji su se borili na strani Gadafija (Srbi, Hrvati... i ostali psi rata?
Je li to nekakva sprdačina ?
Zar su uzalud europski saveznici utrošili na tisuće razornih projektila?
Otkud sada (gdje i zašto) Gadafijeve postrojbe ubijaju nedužne civile?
Gdje se to Gadafi slobodno kreće s vrećama novca i tonama zlata?
Po Libiji?
Na osnovu bezbroj kontradiktornih izvješća, zaključujem da ni jednom ne treba vjerovati.
Izgleda da je jedini razlog svrgavanja Gadafija želja da se preotme raspolaganje naftnim bogatstvom, a ne tobožnje uvođenje demokracije i spas libijskog naroda od Gadafijeve diktature.
Niti jednoj vlasti dobrobit naroda nije bila na prvom mjestu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika