27.09.2011. / 10:35

Autor: Nacional.hr

I seljaci svoju Fimi-mediu imaju?

Tvrtka Sanamens u vlasništvu je Maje Šostar, sestre zagrebačkog pročelnika Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara. Zanimljivo je da je pri poslovnoj suradnji Bajsovog ministarstva i Sanamensa potonja tvrtka iz godine u godinu dobivala sve više novca.

Damir Bajs (photo:Damir Špehar/PIXSELL)Damir Bajs (photo:Damir Špehar/PIXSELL)Ministarstvo turizma sa HSS-ovim Damirom Bajsom na čelu u četiri protekle godine dodijelilo je tvrtki Sanamens šest milijuna kuna za sudjelovanje u organizaciji manifestacija, uglavnom u organizaciji manifestacije Dani hrvatskog turizma, piše riječki Novi list. Spomenuta je tvrtka poslove od Bajsova ministarstva dobivala zahvaljujući 2B dodatku javne nabave, koji omogućuje izravnu pogodbu, lišenu javnih nabava. Novi list podsjeća kako je na isti način poslove dobivala i Fimi media, zbog čega su trenutačno kazneno gonjeni Ivo Sanader, Nevenka Jurak i Mladen Barišić.

Posljednji posao uz pomoć spomenutog dodatka 2B Bajsovo ministarstvo dodijelilo je tvrtki Sanamens prije pet dana, a u pitanju je nabava »usluge stručne i tehničke pomoći u organizaciji manifestacije Dani hrvatskog turizma 2011.« Za tu uslugu ministar Bajs iz budžeta ministarstva platit će 1,9 milijuna kuna.

Tvrtka Sanamens u vlasništvu je Maje Šostar, sestre zagrebačkog pročelnika Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara. Zanimljivo je da je pri poslovnoj suradnji Bajsovog ministarstva i Sanamensa potonja tvrtka iz godine u godinu dobivala sve više novca.

S tvrtkom Maje Šostar ministarstvo je započelo suradnju 2008. godine, kad je njezinoj agenciji natječajem dodijeljen posao od 678,7 tisuća kuna (bez PDV-a) za uslugu organizacije kongresne manifestacije. Pri nabavi je također bio primijenjen dodatak 2B, a znakovito je da je Sanamens naveden kao jedini ponuditelj iako se marketinške tvrtke na tržištu otimaju za svaku mrvicu proračunskog kolača.

Vezane vijesti

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Optužnica protiv Mladinea podnesena nakon zakonskih rokova?

Prije sudske odluke o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea u slučaju… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 27.09.11. 11:01

Jasno da svi u vlasti imaju svoju Fimi mediju. To su poznate činjenice, na žalost. Jedino "kukuriku koalicija" nema svoju Fimi mediju. Oni su prepošteni da bi se takvim poslom bavili. Njih njihovi članovi i simpatizeri financiraju. Do kolovoza ove godine uspjeli su nakupiti 165 056 kn. Kakva će to biti kampanja?

Sačuvaj me Bože poštenja političara!


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.09.11. 11:04

Kukuriku će financirati Radomir Čačić svojim nadprosječnim primanjima od ca. 1000,00 EUR-a, prema iskazu na suđenju u Mađarskoj. Ne znam samo kako misli s tim primanjima platiti Čedu Prodanovića, 3 mađarska odvjetnika i vozača koji ga je, zlu netrebalo, dovezao na suđenje?

Demagogija ravna Račan-Fižulićevu dolasku 2000. god. na posao, biciklom!


registracija
24/7/11

mrvek, 27.09.11. 11:43

Zvonko kako možeš mirno spavati dok braniš lopove. Onda si sigurno i ti lopov koji se s ovom propagandom boriš ostanku na poslu gdje ćeš moći i dalje krasti. Je li bi ti volio da si pametan? Molim odgovor.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 27.09.11. 11:58

Zvonko dušo,vrijeme da se uključiš na punjenje. Baterija ti je na izmaku.


registracija
11/1/10

fluid, 27.09.11. 13:16

Kako vidim i Borković je "konačno shvatio"kako treba igrati i preživjeti. 204 Vukovarska brigada se nemože ni pod razno okupiti(jer ne puše u HDZ-ov rog,kako je to zatražio ministar Bošnjaković od pojedinih pripadnika te slavne(???)brigade.Stavio sam slavne sa upitnicima jer zaista se pitam koji su to kriteriji za slavu u obrani domovine danasNajveći intelektualci ove zemlje od kojih se očekivalo da vode Hrvatsku putem prosperiteta,su obične gnjide.Osobe bez karaktera,morala i osnovne ljudske kulture.Borkoviću,čudna koincidencija ili strogo smišljeno ???


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.09.11. 13:46

Samo želim reći da su svi isti a vrijeđa zdrav razum ovo medijsko favoriziranje jednih u odnosu na druge. Sve je to ista škola. Svi su oni imali "jednog" i "istog" učitelja!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika