27.09.2011. / 14:40

Autor: Hina , Nacional.hr

Sjevernokorejski diktator-mladunac brusi znanje u BiH?

Sarajevski Dnevni Avaz, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da će navodni šesnaestogodišnji nasljednik sjevernokorejskog diktatora pohađati nastavu u UWC-u u Mostaru te da se njegov dolazak tek očekuje

Kim Jong IlKim Jong IlUnuk sjevernokorejskoga diktatora Kim Jong-ila, Kim Han-sol, upisao se u gimnaziju u Mostaru, tvrde bosanskohercegovački mediji, ali školska ustanova koju bi navodno trebao pohađati odbila je komentirati te navode.

Medijske tvrdnje da će Kim Han-sol od ove godine započeti školovanje u Ujedinjenom svjetskom koledžu (UWC) u Mostaru, ta institucija u utorak nije željela komentirati.

"Bez komentara", rekla je glasnogovornica UWC-a Meri Musa na upit Hine.

Sarajevski Dnevni Avaz, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio je da će navodni šesnaestogodišnji nasljednik sjevernokorejskog diktatora pohađati nastavu u UWC-u u Mostaru te da se njegov dolazak tek očekuje.

U ovoj međunarodnoj gimnaziji u kojoj se nastava odvija na engleskom jeziku, a pohađaju je učenici iz cijeloga svijeta, školska je godina već počela.

Na službenim internetskim stranicama škole, među 74 upisanih učenika u šestom naraštaju pod rednim brojem 33. nalazi se ime Kim Han-sol, s naznakon da je riječ o sjevernokorejskom državljaninu.

Avaz navodi i da Ujedinjeni svjetski koledž u Mostaru trenutačno drži u tajnosti informaciju o poznatom učeniku, "s obzirom na činjenicu da je riječ o potomku zloglasnog sjevernokorejskog diktatora".

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika